HOME ALGEMENE INFO FORMULIEREN FOTO'S NIEUWSBRIEF INLOGGEN OUDERS

Nieuwsbrief januari 2018

2018
Intussen is het jaar 2018 alweer in volle gang, maar we wensen iedereen een goed, liefdevol en gezond jaar toe!


Thema’s
Op dit moment werken we over het thema winter. Er hangen alweer wat leuke werkjes van de kinderen op de groepen. Daarnaast zijn we druk bezig met het afnemen van de observatielijsten.
Op maandag 29 januari starten we met het VVE thema: ‘Ik en mijn familie’.
In het thema ‘ík en mijn familie’ gaan we een fotomuur maken. Willen jullie vanaf maandag 29 januari ( kopieën) van gezinsfoto’s en familiefoto’s meegeven?
 

Personeel
Veel ouders hebben Sylvia intussen al ontmoet. Ze stelt zichzelf hieronder aan iedereen voor:

Beste ouders en/of verzorgers,
De meeste ouders en/of verzorgers heb ik al mogen ontmoeten!
Mijn naam is Sylvia, 27 jaar en ik ben sinds eind november werkzaam bij Be CHILD. In het verleden heb ik ook een aantal jaar in de kinderopvang mogen werken. Wegens de crisis kon ik daar niet blijven en ben ik verder de zorg ingerold. Sinds maart 2017 ben ik vanuit Hattem gaan samenwonen met mijn vriend in Dronten. Ik werkte toen in de gehandicaptenzorg maar het werken met kinderen bleef toch bij mij kriebelen. Na mijn verhuizing ben ik rustig om me heen gaan kijken en kwam ik dus bij Be CHILD terecht!
Ik heb het nu al goed naar mijn zin en ik geniet van alle kindjes op de groep!
Bedankt voor het lezen en tot gauw!

Groetjes, Sylvia

 

Onderhoud in de kerstperiode
Het zal u niet ontgaan zijn dat er wat dingen veranderd zijn tussen Kerst en Oud en Nieuw. Er waren diverse binnen kozijnen toe aan een verfbeurt. Verder hebben we een nieuw mededelingenbord gemaakt direct bij de ingang. Karin heeft het bord op creatieve wijze ingewijd. Verder hebben we de schoonloopmat bij de ingang vervangen en in de groepen grote schoonmaak gehouden.
 

Schoonloopmat
We hebben het al gemeld. De oude schoonloopmat was behoorlijk vervuild, dus die hebben we in de kerstperiode vervangen. We vinden hygiëne heel belangrijk. Daarom willen we u vragen om mee te werken aan een zo schoon mogelijke gang. Wilt u op de buitenmat al beginnen met het vegen van uw schoenen?
En als u weet dat uw schoenen behoorlijk vuil zijn, wilt u ze dan op de buitenmat uittrekken? Als iedereen dit consequent doet houden we de gang van Be CHILD zo schoon mogelijk. Alvast bedankt voor uw medewerking.
 

Studiedag
Conform onze algemene voorwaarden kunnen we per jaar twee studiedagen inplannen. Deze studiedagen zijn bedoeld voor interne scholing van het personeel. In december 2016 was het de laatste keer dat we een studiedag hebben gebruikt. De VVE-trainingen van het personeel hebben we steeds in de avonduren uitgevoerd. In de komende weken zijn we echter genoodzaakt om ook overdag een studiemoment te plannen. Het betreft de volgende dag:

• donderdag 01-3-2018: Bedrijfshulpverlening en Kinder-EHBO voor alle medewerkers.

Wilt u er rekening mee houden dat er dan geen opvang beschikbaar is voor uw kind(eren)? We melden dit in deze nieuwsbrief zo vroeg mogelijk zodat u voor alternatieve opvang kunt zorgen of zelf een dag vrij kunt inplannen.


Jarige kinderen
In deze periode zijn de volgende kinderen jarig:
Olivia wordt op 14 januari 3 jaar
Samuel  wordt op 22 januari 3 jaar
Jurre wordt op 24 januari 1 jaar
Daxx  wordt op 26 januari 2 jaar
Jewel wordt op 31 januari 2 jaar
Joleyn  wordt op 31 januari 3 jaar
Jip  wordt op 2 februari 2 jaar
Novah wordt op 21 februari 2 jaar
Allemaal van harte gefeliciteerd!
 

Nieuw geplaatste kindjes
Binnenkort start Femke bij Be CHILD
Welkom en veel plezier bij Be CHILD!


Afscheid van kinderen
We hebben inmiddels afscheid genomen van Daan. We wensen Daan veel plezier op De Twijn in Zwolle.
 

Spreekavonden
Op donderdag 1 februari en dinsdag 6 februari zijn de spreekavonden voor de ouders van de 2-3 jarigen. We hebben momenteel veel kindjes in deze leeftijdscategorie en hebben de groep verdeeld over 2 avonden. De uitnodigen zijn per mail verstuurd. Het is niet de bedoeling is dat u uw kind(eren) meeneemt naar de spreekavond!
Tijdens de spreekavonden zijn er 2 leden van de oudercommissie aanwezig om u van koffie of thee te voorzien.


Voorleesontbijt
Vanaf woensdag 24 januari t/m dinsdag 30 januari doet Be CHILD mee aan het Nationale Voorleesontbijt. We hebben bewust voor een hele week gekozen, zodat alle kinderen hieraan kunnen deelnemen. De kinderen mogen in hun pyjama naar Be CHILD komen. Wel graag ook gewone kleren meenemen, want halverwege de morgen kleden we ons weer aan in ‘gewone kleren’. Op deze dagen begint het voorlezen rond 9.00 (u kunt uw kind gewoon op de normale opvangtijd brengen). De kinderen krijgen tijdens het voorlezen een krentenbolletje of broodje want het heet niet voor niets een Voorleesontbijt. De juffen hebben ook een pyjama aan. De kinderen mogen natuurlijk ook thuis ontbijten.
 


De kinderen zitten lekker in hun spel

Realisatie: Sybit - Software op Maat