HOME ALGEMENE INFO FORMULIEREN FOTO'S NIEUWSBRIEF INLOGGEN OUDERS

Nieuwsbrief juni 2018


Thema’s
Op dit moment werken we over het thema ‘smakelijk eten’.
De werkjes van de kinderen hangen weer op de groepen. Tijdens de kringmomenten hebben de kinderen fruit geproefd, eten gekookt, de tafel gedekt, met elkaar gegeten en ook de afwas gedaan. Het zijn gezellige en leerzame momenten.
Op dit moment genieten we ook volop van het warme weer.
We spelen al regelmatig buiten met de watertafel, de waterweg en we hebben al heerlijk onder de sproeier gestaan.
  

Personeel
Vanaf 23 april is Vivian ons team komen versterken. Ze is 22 jaar en draait al lekker mee in ons team.
Namens Irene willen we de ouders bedanken voor de respons op haar enquête. Ze heeft veel enquêtes teruggekregen en ze is nu haar scriptie aan het schrijven.


Stagiaires
De stagiaires zijn aan hun laatste stageperiode bij Be CHILD begonnen. Ze zijn druk bezig met het afronden van hun opdrachten en de komende weken vinden de beoordelingsgesprekken plaats. In juli nemen we afscheid van onze stagiaires.


Jarige kinderen
In deze periode zijn de volgende kinderen jarig:
Gijs is op 1 juni 3 jaar geworden
Mila is op 9 juni 3 jaar geworden
Gemma wordt op 26 juni 4 jaar
Chloé wordt op 20 juni 2 jaar
Elena wordt op 1 juli 2 jaar
Nomi wordt op 3 juli 3 jaar
Hidde wordt op 7 juli 2 jaar
Hanna wordt op 9 juli 2 jaar
Finn wordt 12 juli 3 jaar
Milou wordt op 13 juli 3 jaar
Menno wordt 20 juli 3 jaar
Puck wordt op 24 juli 4 jaar
Bram wordt op 25 juli 3 jaar
Riyaz wordt op 26 juli 3 jaar
Yasmina wordt op 30 juli 3 jaar
Allemaal van harte gefeliciteerd!
 

Afscheid van kinderen
We hebben inmiddels afscheid genomen van Vera, Dinand, Hannah, Aayden en Deavon. We wensen Vera veel plezier op ‘De Brandaris’ in Dronten en Dinand veel plezier op de Wingerd. Hannah en Deavon veel plezier op jullie nieuwe kinderdagverblijf en Aayden veel plezier op de peuterspeelzaal.


Nieuw geplaatste kindjes
In de afgelopen weken zijn de volgende kindjes bij Be CHILD gestart: Amber, Floris en Maarten.
Welkom allemaal en veel plezier bij Be CHILD!


Fotograaf
De fotograaf komt op donderdag 5 juli 2018 weer langs om foto’s te nemen van de kinderen. De kinderen die op die dag bij ons in de kinderopvang zijn, worden al op de foto gezet. Komt uw kind normaal gesproken op een andere dag bij Be CHILD, dan kunt u uw kind inschrijven op de intekenlijst. Deze lijst hangt in de gang bij de informatie display.
U kunt uw kind tot en met 29 juni 2018 inschrijven voor de fotograaf. Het mag ook per mail! Dit is echt de uiterste datum voor inschrijven. Daarna wordt het rooster gemaakt en kunt u zich niet meer inschrijven. U krijgt op maandag 2 juli meegedeeld wanneer u uw kind(eren) kunt komen brengen om een foto te laten nemen. We vragen wel uw medewerking om de tijd dat u bij Be CHILD bent beperkt te houden, omdat het anders erg druk wordt voor de kinderen die op die dag bij ons in de kinderopvang zijn. Broertjes en zusjes mogen meekomen, mits deze ook zijn ingeschreven op de intekenlijst of via de mail.
 

Overgang naar de basisschool
Omdat sommige ouders vragen hebben over het
tijdstip dat kinderen naar school gaan en het moment dat de kinderopvang stopt, willen we het volgende even melden. Voor kinderen die na de meivakantie 4 jaar worden bestaat de mogelijkheid om na de zomervakantie op school te starten. U kunt op de website van de belastingdienst de datum van vertrek hierop aanpassen. De kinderopvangtoeslag loopt dan gewoon door zoals u gewend was tot de door u aangegeven datum. Als u kind tussen de meivakantie en de zomervakantie vier jaar wordt, kunt u dus uw kind tot na de zomervakantie in de kinderopvang houden als u dat wilt.
 

Bezoek onderwijs inspectie
Maandag 11 juni krijgen we bezoek van de onderwijsinspectie. We doen mee aan een pilot ‘herijken toezicht VVE en kinderopvang’ in de gemeente Dronten.
De inspecteurs komen in het kader van VVE (Voorschoolse & Vroegschoolse Educatie) op de groepen observeren. Ze hebben gesprekken met een paar ouders, de pedagogisch medewerkers en onszelf.


Namen in de kleding en schoenen
Denkt u nog aan de naamstickers in de kleding van de kinderen? Vooral in de jassen en schoenen!
 

Het brengen bij Be CHILD
Wilt u uw kind(eren) vóór 09.00 uur bij Be CHILD brengen? Dan kunnen wij op tijd met onze activiteiten starten en wordt het ritme van de andere kinderen niet steeds onderbroken door het brengen van een kind.
 

Zonnebrand crême
We smeren de kinderen tijdens het zonnige weer in met Nivea zonnebrandcrème factor 50. Mocht uw kind hier niet tegen kunnen, laat het ons even weten. Wilt u dan even eigen zonnebrand meegeven?


Vakanties
Wilt u uw vakantie op tijd bij ons doorgeven? Dan kunnen wij daar met onze personeelsplanning rekening mee houden. Zodra uw uw (zomer)vakantie gepland heeft, dan horen wij dit graag.


Parkeren
Wilt u uw auto op de parkeerplaatsen vóór het gebouw parkeren, of aan de weg? De parkeerplaatsen naast het gebouw willen we graag door het personeel laten gebruiken. Vooral als u in de ochtend naast het gebouw parkeert, kan dit het parkeren naast het gebouw van het personeel hinderen, waardoor de parkeerplaatsen aan de voorkant weer eerder vol zijn. Wilt u uw auto ook niet met draaiende motor wegzetten? Naast dat dit slecht is voor het milieu kan het ook tot gevaarlijke situaties leiden als een kind op een obewaakt ogenblik in een auto met draaiende motor klimt. Allvast bedankt voor uw medewerking.
 

Privacy beleid
Be CHILD heeft haar privacy beleid op de website geplaatst. Hier kunt u lezen hoe wij de privacy van u en uw kind willen waarborgen.
 Het eten wordt door onze eigen chef-koks bereid!


Een eigen fruitspies maken.


Sommigen kunnen niet wachten met eten van dat lekkere fruit!


Na het eten de boel weer goed schoonmaken met sop.


Onze schilders maken geconcentreerd hun eigen schilderij met fruit.


Realisatie: Sybit - Software op Maat