HOME ALGEMENE INFO FORMULIEREN FOTO'S NIEUWSBRIEF INLOGGEN OUDERS

Nieuwsbrief januari 2019

2019
Een moment om even terug te blikken.
Het jaar 2018 was een bewogen jaar. De vraag naar kinderopvang nam weer toe. De groepen werden voller en we kregen een wachtlijst. Die wachtlijst werd steeds groter. Met een grap en een grol opperde Wim: ‘We kunnen ook boven gaan wonen en de begane grond verbouwen tot kinderdagverblijf!.....’
De grap werd serieus en we zijn de uitdaging aan gegaan; we maakten de stap naar de gemeente, de architect, de aannemer en de bank.
Voor de verbouwing werd onze inboedel opgeslagen en we hebben een paar maanden in een stacaravan op de camping gewoond. In september zijn we begonnen met de verbouwing. Zowel binnen als buiten is het nodige gebeurd. De vernieuwde en uitgebreide speelplaats is eind september al opgeleverd.
Inmiddels is de aannemer de verbouwing aan het afronden. De nieuwe groep ‘Bengelweide’ draait alweer een paar weken en wij wonen weer op de Korenmaaier in ons appartement.
De Kerstvakantie hebben we gebruikt om binnen ‘groot onderhoud’ te doen. Hummeltjesbos en Dreumeseiland zijn weer wit gesausd. Karin heeft een nieuw logo gemaakt voor de drie groepen en ze heeft mooie muurschilderingen gemaakt. Zie hiervoor ook de bijgaande foto’s.
In het nieuwe jaar zijn we dus fris gestart met 3 mooie groepen!
We hebben een aantal maanden flink de schouders eronder gezet. Terugkijkend zijn we toch wel een beetje trots op wat we met zijn allen bereikt hebben en beginnen we met volle energie aan het jaar 2019!!!

 

Bengelweide
Voor Bengelweide hebben we een aparte ingang. Als de groepen zijn gesplitst is het fijn dat de ouders via de zij-ingang naar Bengelweide gaan. Dit geeft ook rust op de andere groepen. Op de voordeur geven we met een kaartje aan welke ingang de ouders voor Bengelweide kunnen gebruiken.


Thema’s
Op maandag 7 januari starten we met het thema: ‘Winter’
De woordenlijst van het thema ‘winter’ mailen we tegelijk met de nieuwsbrief.


Namen in de kleding en schoenen
Denkt u nog aan de naamstickers in de kleding van de kinderen? Vooral in de jassen, schoenen!

 

Personeel
Een ‘oude’ bekende komt ons team weer versterken. Lisette komt per 1 januari weer bij ons werken. Eind september hadden we afscheid genomen van Lisette. Lisette belde in november. Ze miste het contact met de kinderen, collega’s en ouders en vroeg of er nog een plekje voor haar was. Lisette welkom terug in ons team!


Opleiding personeel
Tamara, Sylvia en Kammer zijn druk bezig met de VVE training. In het voorjaar willen we de training afronden.

Karin en Irene zijn al een aantal keren in Bunschoten naar de training Pedagogisch Beleidsmedewerker/ Pedagogisch Coach geweest. Samen met het team willen we ons eigen pedagogisch beleid waar dit kan verbeteren. Hiervoor gebruiken we ook de kennis van Irene en Karin. Het voelt heel goed om samen met ons team verder te bouwen aan onze kwaliteit.


Jarige kinderen
In deze periode zijn de volgende kinderen jarig:
Jermani is op 1 januari 3 jaar geworden
Jaïdev wordt op 7 januari 3 jaar
Emma J. wordt op 7 januari 3 jaar
Emma P. wordt op 9 januari 3 jaar
Matz wordt op 10 januari 2 jaar
Olivia wordt op 14 januari 4 jaar
Samuel wordt op 22 januari 4 jaar
Jurre wordt op 24 januari 2 jaar
Daxx wordt op 26 januari 3 jaar
Jewel wordt op 31 januari 3 jaar
Joleyn wordt op 31 januari 4 jaar
Jip wordt op 2 februari 3 jaar
Allemaal van harte gefeliciteerd!

 

Nieuw geplaatste kindjes
In januari starten de volgende kindjes bij Be CHILD:
Vince, Stijn, Noortje, Stan, Daan, Jojanneke, Elisa en Lieke.
Welkom en veel plezier bij Be CHILD!


Afscheid van kinderen
We hebben inmiddels afscheid genomen van Olivia, Audrey, Ebel en Kai.
We wensen Olivia en Audrey veel plezier op basisschool ‘de Wingerd’. Ebel veel plezier op de Vogellande en Kai veel plezier bij oma.


Spreekavonden
Op dinsdag 26 februari en donderdag 28 februari is de spreekavond voor de ouders van de 2-3 jarigen. We hebben momenteel veel kindjes in deze leeftijdscategorie en we hebben de groep verdeeld over 2 avonden. De uitnodigingen worden per mail verstuurd. Het is niet de bedoeling is dat u uw kind(eren) meeneemt naar de spreekavond!
Tijdens de spreekavonden zijn er 2 leden van de oudercommissie aanwezig om u van koffie of thee te voorzien.


Voorleesontbijt
Vanaf woensdag 23 januari t/m dinsdag 29 januari doet Be CHILD mee aan het Nationale Voorleesontbijt. We hebben bewust voor een hele week gekozen, zodat alle kinderen

hieraan kunnen deelnemen. De kinderen mogen in hun pyjama naar Be CHILD komen. Graag ook kleding meenemen, want halverwege de morgen kleden we ons weer aan in ‘gewone kleren’. Op deze dagen begint het voorlezen rond 9.00 (u kunt uw kind gewoon op de normale opvangtijd brengen). De kinderen krijgen tijdens het voorlezen een krentenbolletje of broodje want het heet niet voor niets een voorleesontbijt. De juffen hebben ook een pyjama aan. De kinderen mogen natuurlijk ook thuis ontbijten. In de week van het voorleesontbijt staat het boek ‘een huis voor Harry ’ centraal.
De nieuwe uitstraling van Be CHILD in de drie groepen dankzij de creativiteit van Karinals je goed kijkt kun je in Hummeltjesbos een vosje en een eekhoorn tegenkomen
Op Dreumeseiland is een 'Sea-food restaurant' geopend
en loopt er ergens een flamingo rond.
Er staat ook een bewijzeringsbord

In Bengelweide hupt een konijntje rond en kun je mooie weidebloemen vinden
Realisatie: Sybit - Software op Maat