HOME ALGEMENE INFO FORMULIEREN FOTO'S NIEUWSBRIEF INLOGGEN OUDERS

Nieuwsbrief december 2019

Thema’s
We kijken terug op een zeer geslaagd Sinterklaas feest. Wat hebben we genoten. Veel kinderen hebben bij Sinterklaas op schoot gezeten. Op Facebook staat een heel mooi fotoalbum van ons Sinterklaasfeest!
Op dit moment werken we over het thema Kerst. De kinderen hebben de kleine kerstbomen al mooi versierd en zijn ook weer lekker aan het knutselen.

 

Personeel
Sylvia
Op woensdag 4 december kwam Sylvia samen met haar dochtertje Nomey bij Be CHILD. Samen met de kinderen hebben we afscheid van haar genomen. Ze heeft een mooi afscheidsboek gekregen en nog een paar mooie cadeaus. Op Facebook staan er diverse foto’s van haar afscheid.

De afgelopen periode hebben we behoorlijk tekort aan personeel gehad. We hebben veel geadverteerd om aan nieuw personeel te komen. Gelukkig kunnen we nu meedelen dat Sigrid per 1 januari ons team komt versterken en per 1 februari Nienke. Als het team weer voltallig is willen we samen met het team verder gaan bouwen. Karin en Irene gaan dan op de groepen de meiden op het gebied van onze pedagogische kwaliteit.
 

Pedagogische kwaliteit
Kwaliteit leveren als vakman of vakvrouw is essentieel. Vakmanschap vergroten tot meesterschap is de weg. Om dit te bereiken kun je jezelf de volgende vragen stellen:
Hoe blijf je op de hoogte van de veranderingen in je vak?
Hoe blijf je zelf in ontwikkeling?
Waar doe je inspiratie op?
Kinderopvang en de manier waarop ernaar gekeken wordt verandert in een rap tempo. De pedagogische kwaliteit staat meer centraal; kinderopvang is niet ‘alleen maar’ opvang, het is een vak! Karin en Irene hebben vorig jaar de cursus Pedagogisch coach en Pedagogisch Beleidsmedewerker gevolgd en op dit vlak hun certificaten behaald. Ze zijn Gilde lid geworden en ontvangen regelmatig uitnodigingen voor congressen en lezingen.
Op 26 november hebben Karin en Irene weer een conferentie gehad in Soest. Ze zijn daar weer op de hoogte gebracht van de nieuwe regelgeving voor 2020 omtrent beleid en coaching.

Met een gedeelte van het team zijn we ook weer gestart met de VVE training. Inmiddels zitten er weer twee trainingsavonden op. De derde trainingsavond is op dinsdag 7 januari 2020

 

Jarige kinderen
In deze periode zijn de volgende kinderen jarig (geweest):
Lynn is op 12 december 4 jaar geworden
Lena wordt op 20 december 4 jaar
Elsa wordt 21 december 2 jaar
Siem wordt op 29 december 4 jaar
Jermani wordt 1 januari 4 jaar
Jaïdev wordt 7 januari 4 jaar
Emma wordt 7 januari 4 jaar
Matz wordt 10 januari 3 jaar
Jurre wordt 24 januri 3 jaar
Daxx wordt 26 januari 4 jaar
Jewel wordt 31 januari 4 jaar
Allemaal van harte gefeliciteerd!


Nieuw geplaatste kindjes
Intussen zijn de volgende kindjes bij Be CHILD gestart:
Neyla en Rida. Binnenkort starten Nova, Fabian, Aleksander en Jochem bij ons op het kinderdagverblijf.
Welkom allemaal en veel plezier bij Be CHILD!


Afscheid van kinderen
We hebben afscheid genomen van Anne-Marlijn en Lynn. De meiden zijn 4 jaar geworden en starten op de basisschool. We wensen jullie veel plezier op de Tamarisk.


Tarieven 2020
Be CHILD wijzigt de tarieven voor het komende jaar in onderstaande bedragen:

Uurtarieven:
Reguliere dagopvang: € 8,17
40-weken contract: € 8,30
Halve dag opvang: € 8,30 (afname min. 2 x per week)
Flexibele opvang: € 8,55 (afname min. 21 uur per week)
Verlengde opvang: € 8,55

De maandtarieven voor één dag opvang per week:
Reguliere dagopvang: € 364,59 (10,5 uur)
40-weken contract: € 290,50 (10,5 uur)
2 halve dagen opvang: € 388,03 (2 x 5,5 uur)
Flexibele opvang: € 381,54 (10,5 uur)

U ontvangt binnenkort van ons een begroting met de nieuwe tarieven afgestemd op uw situatie. U ontvangt alleen een nieuwe plaatsingsovereenkomst als er een wijziging optreedt in de opvangdagen. Let erop op dat u een wijziging in tarieven of opvanguren zelf aan de belastingdienst dient te melden om de eventuele toeslag op de kinderopvang te wijzigen. Het maximale uurtarief wat voor een toeslag in aanmerking komt bedraagt in 2020 € 8,17.


Parkeren
Het parkeren willen we nog een keer onder de aandacht brengen. Wilt u alstublieft niet naast het gebouw parkeren en niet bij de Factorij? We weten dat het drukker wordt.
De parkeerplaatsen naast het gebouw willen we graag door het personeel laten gebruiken. Verder willen we de relatie met onze buren goed houden.
Graag als de 6 parkeerplaatsen vol zijn op de weg naast het trottoir parkeren. Het is dan net een beetje verder lopen, maar dan hindert u niemand. Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

Namen in kleding/schoenen/eigendommen
Bij een aantal kinderen staan de namen al in de jassen en schoenen vermeld! Hartelijk dank, dat is heel fijn!!! Toch zijn er nog veel schoenen en jassen zonder naam.
Willen jullie hier alsnog de naam in de jassen en schoenen zetten?

 

Slaapzakken en pyjamabroekjes
Het is weer wat frisser geworden en vanaf nu slapen de jonge kinderen ook weer met een slaapzak aan en de oudere kinderen met een pyjamabroekje. We hebben een aantal reserve slaapzakken en pyjamabroekjes, maar helaas niet voor alle kinderen.
Een aantal ouders hebben dit al gedaan, maar willen de andere ouders ook een slaapzak / pyjamabroekje meenemen en in de bak doen? Alvast bedankt!


Reservekleding
Willen jullie de reservekleding van de kinderen in de bakken weer even wisselen? Ongemerkt worden de kinderen groter en zijn ze uit bepaalde maatjes gegroeid! Het is fijn als de kinderen 1 reserve setje kleren hebben en daarnaast een romper of een setje ondergoed. We hebben helaas nog niet van alle kinderen een reserve setje kleding ontvangen!
Willen jullie ook de reserve kleding van Be CHILD weer mee terug nemen? We missen nog wat rompertjes, ondergoed en kleding!


Kleurplaten
Als papa, mama, opa, of oma jarig is mogen de kinderen een kleurplaat maken. Geven jullie op tijd de datum door aan de medewerkers dan zorgen wij samen met uw kind voor een leuke attentie voor de jarigen!
Realisatie: Sybit - Software op Maat