HOME ALGEMENE INFO FORMULIEREN FOTO'S NIEUWSBRIEF INLOGGEN OUDERS

Nieuwsbrief oktober 2019

Thema’s
De afgelopen periode hebben we over het thema ‘Eetsmakelijk’ gewerkt. De kinderen hebben allerlei leuke activiteiten gedaan. Van tafel dekken tot afwassen. Natuurlijk werd er hier en daar ook wat lekkers geproefd! In de week van 23 t/m 29 september was het weer tijd voor het jaarlijkse juffenfeest. De kinderen kwamen mooi verkleed en samen hebben we leuke spelletjes gedaan. We hebben echt genoten met elkaar!
Op dit moment werken we over het thema ‘Reuzen en kabouters’. We hebben het over de herfst. Paddenstoelen, eikels, kastanjes, alles komt naar voren. Tevens staan in dit thema de begrippen groot en klein centraal. Verder wordt er momenteel enthousiast geknutseld aan een lampion voor Sint-Maarten.

 

Personeel
Sylvia
Op maandag 23 september 2019 zijn Sylvia en Tony trotse ouders geworden van hun dochter Nomey.
Met het team zijn we op dinsdag 15 oktober op kraamvisite geweest en hebben we heerlijk gekroeld met de kleine meid.

Irene
Irene is op 23 september geslaagd voor haar opleiding HBO pedagogiek. Op woensdag 27 november ontvangt ze haar diploma.

Tamara
We mogen blij nieuws met jullie delen: Tamara is zwanger! We wensen haar een prettige zwangerschap toe!


Jarige kinderen
In deze periode zijn de volgende kinderen jarig (geweest):
Jaydee is op 3 oktober 3 jaar geworden
Daan is op 7 oktober 1 jaar geworden
Lieke is op 13 oktober 1 jaar geworden
Milan is op 15 oktober 3 jaar geworden
Yarah is op 20 oktober 2 jaar geworden
Bo is op 21 oktober 2 jaar geworden
Julie wordt op 23 oktober 2 jaar
Senna wordt op 26 oktober 4 jaar
Floris wordt op 28 oktober 2 jaar
Teun wordt op 11 november 3 jaar
Anne-Marlijn wordt op 16 november 4 jaar
Liyam wordt op 24 november 3 jaar
Rik wordt op 29 november 1 jaar

Allemaal van harte gefeliciteerd!


Nieuw geplaatste kindjes
Intussen zijn de volgende kindjes bij Be CHILD gestart:
Ava, Kevin, Mads, Ravi en Lune. Binnenkort start Sian bij ons op het kinderdagverblijf.
Welkom allemaal en veel plezier bij Be CHILD!


Afscheid van kinderen
Deze week nemen we afscheid van Senna. Zij wordt 4 jaar en gaat starten op de basisschool. We wensen haar veel plezier op de Wingerd.


Parkeren
Het parkeren willen we nog een keer onder de aandacht brengen. Wilt u alstublieft niet naast het gebouw parkeren en niet bij de Factorij? We weten dat het drukker wordt.
De parkeerplaatsen naast het gebouw willen we graag door het personeel laten gebruiken.
Graag als de 6 parkeerplaatsen vol zijn op de weg naast het trottoir parkeren. Het is dan net een beetje verder lopen, maar dan hindert u niemand.
Alvast bedankt voor uw medewerking.

 

Namen in kleding/schoenen/eigendommen
Het nieuwe seizoen staat voor de deur. De kinderen laten trots hun nieuwe schoenen en jassen
zien. Bij een aantal kinderen staan de namen al in de jassen en schoenen vermeld! Hartelijk dank, dat is heel fijn!!! Toch zijn er nog veel schoenen en jassen zonder naam.
Zouden jullie hier alsnog een naam in willen zetten?

 

Slaapzakken en pyjamabroekjes
Het begint weer wat frisser te worden en vanaf nu slapen de jonge kinderen ook weer met een slaapzak aan en de oudere kinderen met een pyjamabroekje. We hebben een aantal reserve slaapzakken en pyjamabroekjes, maar helaas niet voor alle kinderen.
Een aantal ouders hebben dit al gedaan, maar willen de andere ouders ook een slaapzak / pyjamabroekje meenemen en in de bak doen? Alvast bedankt!


Reservekleding
Willen jullie de reservekleding van de kinderen in de bakken weer even wisselen? Ongemerkt worden de kinderen groter en zijn ze uit bepaalde maatjes gegroeid! Het is fijn als de kinderen 1 reserve setje kleren hebben en daarnaast een romper of een setje ondergoed. We hebben helaas nog niet van alle kinderen een reserve setje kleding ontvangen!
Willen jullie ook de reserve kleding van Be CHILD weer mee terug nemen? We missen nog wat rompertjes, ondergoed en kleding!


Kleurplaten
Als papa, mama, opa, of oma jarig is mogen de kinderen een kleurplaat maken. Geven jullie op tijd de datum door aan de medewerkers dan zorgen wij samen met uw kind voor een leuke attentie voor de jarigen!


VVE gemeenteavond
Op dinsdag 15 oktober is er een informatie en kennismakingsavond vanuit de gemeente Dronten geweest voor alle mensen die werken met VVE kinderen.
De VVE kinderen van – 9 maanden t/m 6 jaar is de doelgroep.
Alle verloskundigen, medewerkers van het consultatiebureau, pedagogisch medewerkers van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven, leerkrachten van groep 1 & 2, internbegeleiders en directeuren van alle basisscholen uit de gemeente Dronten, de Boven schoolse directeuren van de Christelijke-, Katholieke- en Openbare scholen, directeuren van de kinderopvang, beleidsmedewerkers op het gebied van VVE en de wethouder waren uitgenodigd.
De avond werd gehouden in het gemeentehuis in Dronten. We hebben met elkaar kennis gemaakt en de doorgaande lijnen besproken. In januari 2020 komt er een vervolg per schooleiland.

 

Spreekavonden
Op dinsdag 5 en donderdag 7 november is de spreekavond voor de ouders van de 2-3 jarigen. We hebben momenteel veel kindjes in deze leeftijdscategorie en we hebben de groep verdeeld over 2 avonden. De uitnodigingen zijn per mail verstuurd. Het is niet de bedoeling is dat u uw kind(eren) meeneemt naar de spreekavond!
Tijdens de spreekavonden zijn er 2 leden van de oudercommissie aanwezig om u van koffie of thee te voorzien.

  Realisatie: Sybit - Software op Maat