HOME ALGEMENE INFO FORMULIEREN FOTO'S NIEUWSBRIEF INLOGGEN OUDERS

Nieuwsbrief februari 2020

2020
In de kerstvakantie hebben we de groepen allemaal leeggehaald en de vloeren gestript en weer opnieuw in de Polish gezet. Alle keukens, banken, tafels en materialen zijn weer schoongemaakt. We beginnen 2020 dus in mooie schone groepen. De gang is ook weer gesausd en ziet er weer fris uit.
Met elkaar hebben we zitten brainstormen en zijn er weer mooie plannen voor 2020 uitgezet. De thema’s voor het nieuwe jaar zijn weer vastgesteld. We gaan er met z’n allen weer een mooi jaar van maken! Dit jaar hopen we ook een jubileum te vieren, want op 1 september bestaat Be CHILD 10 jaar!


Thema’s
De afgelopen weken hebben we over het thema ‘Winter’ gewerkt. De kinderen hebben een sneeuwpop geverfd, Puk aangekleed met dikke jas, muts, sjaal en wanten, met ‘sneeuw’ gespeeld, liedjes geleerd over de winter en boekjes gelezen.
Met elkaar hebben we genoten van het thema winter. Zie ook de foto’s.
Op 27 januari zijn we met het thema ‘Knuffels’ gestart. Een leuk thema in de Valentijn periode.
 

Jarige kinderen
In deze periode zijn de volgende kinderen jarig (geweest):
Jip is 1 februari 4 jaar geworden
Lotte is 3 februari 1 jaar geworden
Maarten wordt 9 febrauri 4 jaar
Amber wordt 17 februari 2 jaar
Jayda wordt 21 februari 1 jaar
Romy wordt 21 febrauri 1 jaar
Olivia wordt 28 februari 2 jaar
Aleksander wordt 18 maart 2 jaar
Evan wordt 23 maart 1 jaar
Twan wordt 23 maart 1 jaar
Luca wordt 26 maart 4 jaar
Hannah wordt 27 maart 1 jaar
Lianne wordt 29 maart 3 jaar

Allemaal van harte gefeliciteerd!


Nieuw geplaatste kindjes
Intussen zijn de volgende kindjes bij Be CHILD gestart:
Amelia, Nova, Sef en Femm. Binnenkort komt Lara er ook bij.
Welkom allemaal en veel plezier bij Be CHILD!


Afscheid van kinderen
We hebben afscheid genomen van Jermani, Lena, Jaïdev, Emma, Siem, Jewel, Daxx en Jip. Deze kids zijn 4 jaar geworden en zijn op de basisschool gestart. We wensen Lena, Emma en Siem veel plezier op de Tamarisk, Jermani veel plezier op de Schatkamer en Jaïdev, Daxx, Jip en Jewel veel plezier op de Wingerd.

 

Namen in kleding/schoenen/eigendommen
Bij een aantal kinderen staan de namen al in de jassen en schoenen vermeld! Hartelijk dank, dat is heel fijn!!! Toch zijn er nog veel schoenen en jassen zonder naam.
Willen jullie alsnog de naam in de jassen en schoenen zetten?


Studiedag
Conform onze algemene voorwaarden kunnen we per jaar twee studiedagen inplannen. Deze studiedagen zijn bedoeld voor interne scholing van het personeel. De VVE-trainingen van het personeel voeren we steeds in de avonduren uit. In maart zijn we echter  genoodzaakt een studiemoment overdag in te plannen. Het betreft de volgende dag:

Donderdag 19 maart 2020: Bedrijfshulpverlening en Kinder-EHBO voor alle medewerkers.

De medewerkers leren het theoriegedeelte via E-learning, maar het praktijk gedeelte vindt op donderdag 19 maart plaats.

Wilt u er rekening mee houden dat er dan geen opvang beschikbaar is voor uw kind(eren)? We melden dit in deze nieuwsbrief zodat u voor alternatieve opvang kunt zorgen of zelf een dag vrij kunt inplannen.


Reservekleding
Het is fijn als de kinderen 1 reserve setje kleren hebben en daarnaast een romper of een setje ondergoed. We hebben helaas nog niet van alle kinderen een reserve setje kleding ontvangen!
Willen jullie ook de reserve kleding van Be CHILD weer mee terug nemen? We missen nog wat rompertjes, ondergoed en kleding!


Verjaardagen van papa, mama, opa’s en oma’s
Natuurlijk werken we bij Be CHILD graag mee aan een verrassing voor papa, mama, opa en/of oma als deze bijna jarig zijn. We laten de kinderen dan een leuk werkje maken als cadeautje voor de verjaardag. We willen u wel vragen om dit tijdig aan ons door te geven, want we kunnen niet alle verjaardagen onthouden.

 

Vakanties
Als u de periode van de (zomer)vakantie weet, wilt u dit dan aan ons doorgeven? Dan kunnen wij onze personeelsplanning ook voor de zomerperiode in orde gaan maken. Alvast bedankt voor de moeite!


Overgang naar school voor vierjarigen
Omdat sommige ouders vragen hebben over het tijdstip dat kinderen naar school gaan en het moment dat de kinderopvang stopt, willen we het volgende even melden. Voor kinderen die na de meivakantie 4 jaar worden bestaat de mogelijkheid om na de zomervakantie op school te starten. U kunt op de website van de belastingdienst de datum van vertrek hierop aanpassen. De kinderopvangtoeslag loopt dan gewoon door zoals u gewend was tot de door u aangegeven datum. Als u kind tussen de meivakantie en de zomervakantie vier jaar wordt, kunt u dus uw kind tot na de zomervakantie in de kinderopvang houden als u dat wilt.


Vanuit de Oudercommissie
Maarten heeft aangegeven om in 2020 te stoppen met de oudercommissie. Hij heeft op 23 januari afscheid genomen van de OC. Maarten nogmaals bedankt voor je inzet.


Jassen aan de kapstok.
Vanaf maandag 10 februari gaan we met drie kapstokken werken. De kinderen van Dreumeseiland hangen hun jas aan de kapstok tegen Dreumeseiland. De kinderen van Hummeltjesbos hangen hun jas aan de kapstok tegen het kantoor. De kinderen van Bengelweide hangen hun jas aan de verrijdbare kapstok. De schoenen van Bengelweide mogen ook op de verrijdbare kapstok worden gezet. Het scheelt de leidsters veel gezoek en tijd als de jassen aan de goede kapstok worden gehangen.


Realisatie: Sybit - Software op Maat