HOME ALGEMENE INFO FORMULIEREN FOTO'S NIEUWSBRIEF INLOGGEN OUDERS

Nieuwsbrief juni 2020

Be CHILD weer volledig open
Wat fijn dat alle kinderen weer zijn gestart. Wat zijn ze groot geworden! Voor de meeste kindjes was het alsof ze niet weg waren geweest, ze waren gelijk heerlijk aan het spelen. Maar sommige kinderen moesten ook weer even wennen. Inmiddels is iedereen weer helemaal gewend! Voor het halen en brengen hebben we andere spelregels gemaakt. Het is fijn om te zien dat er goed door de ouders wordt meegewerkt om de risico’s zoveel mogelijk te beperken. De breng- en haaltijden blijven voorlopig zoals het nu is. 


Teruggave eigen bijdrage door de overheid
Ouders die recht hebben op een vergoeding, ontvangen eind juni een brief van de SVB. In deze brief staat dat zij de vergoeding in één keer rond 8 juli ontvangen op hun rekening. Om de hoogte en de berekening van het bedrag te zien, kunnen ouders naar de website van de SVB gaan waar zij kunnen inloggen met hun DigiD (Mijn SVB). Dit kan vanaf 20 juni a.s. Ook kunnen zij hier de gegevens zien waarmee de Belastingdienst/Toeslagen de vergoeding eigen bijdrage kinderopvang heeft berekend.

Daarnaast wordt op een later moment een 088 nummer beschikbaar gesteld dat ouders kunnen bellen met vragen die zij niet terugvinden op de website.
Zie onderstaande link voor meer informatie:
svb.nl/nl/vergoeding-kinderopvang
 

Compensatie vanuit Be CHILD
Voor de ouders die recht hebben op compensatie voor het tarief boven het standaard bedrag van € 8,17 geldt het volgende. Over de periode van de noodopvang (16 maart t/m 8 mei 2020) zal Be CHILD dit bedrag aan betreffende ouders overmaken en hiervoor een credit factuur sturen. Dit zal begin juli worden uitgevoerd.
 

Personeel
Tamara is op 12 juni weer gestart na haar zwangerschapsverlof en vakantieverlof. Fijn dat je er weer bent!


Thema's
Het thema ‘Wat heb je aan vandaag?’ is ook alweer voorbij. Het werd afgesloten met een spetterende modeshow door alle kindjes. Ook de modeshow was in aangepaste vorm: de kindjes bleven op hun eigen groep. Laten we hopen dat we een volgende keer het weer ‘in het groot’ mogen doen met alle kindjes samen. De komende weken werken we over het thema ‘Eet smakelijk’. De kindjes hebben al lekkere dingen geproefd zoals fruit, komkommer, paprika, radijs, rozijntjes etc. Er hangen ook alweer leuke werkjes in de groepen. 


Jarige kinderen
In deze periode zijn de volgende kinderen jarig (geweest):
Nova is op 15 mei 1 jaar geworden
Lysandro is op 18 mei 3 jaar geworden
Finn is op 23 mei 2 jaar geworden
Hugo is 27 mei 2 jaar geworden
Leon is op 31 mei 2 jaar geworden
Isabel is op 31 mei 1 jaar geworden
Lune is op 4 juni 1 jaar geworden
Quinn is op 10 juni 2 jaar geworden
Elivia wordt op 14 juni 3 jaar
Noortje wordt op 14 juni 2 jaar
Stef wordt op 18 juni 3 jaar
Ravi wordt op 20 juni 1 jaar
Chloé wordt op 20 juni 4 jaar
Allemaal van harte gefeliciteerd!


Afscheid van kinderen
We hebben afscheid genomen van Jojanneke, Sander, Luca, Max en Sven. We wensen Sven en Luca veel plezier op de Tamarisk, Max op de Wingerd en Sander op de Brandaris.


Nieuwe kindjes
De volgende kindjes zijn intussen bij Be CHILD gestart:
Tobie, Vajèn, Elaine, Rosa-Lynn, Jilles, Levi, Tymon en Sara. Welkom en veel plezier bij Be CHILD!


Fotograaf
Verschillende mensen hebben al geïnformeerd wanneer de fotograaf bij Be CHILD langskomt. Helaas moeten we melden dat door de Corona-situatie voorlopig geen fotograaf langs kan komen. Zodra de situatie verandert, zullen we weer gaan proberen om een afspraak te maken voor de foto sessies.
 

Vakanties
Verschillende ouders hebben de laatste dagen doorgegeven dat ze op vakantie gaan. Gelukkig dat het weer kan, zij het in aangepaste vorm want nog niet alles is mogelijk. Mocht u zelf (weer) van plan zijn om even op vakantie te gaan, wilt u dat dan even bij ons doorgeven. Dan kunnen wij met onze planning daar ook rekening mee houden.
 

10 minuten gesprekken
In de vorige nieuwsbrief hebben we al gemeld dat de oudergesprekken vanwege de Corona niet door konden gaan. We nemen wel de observaties af, zodat we zodra het kan de 10-minuten gesprekken kunnen inplannen.
 

Jubileum: Be CHILD 10 jaar
Op 1 september bestaat Be CHILD 10 jaar. We hadden een mooi feest in gedachten met een reünie voor alle kinderen die bij Be CHILD zijn geweest en hun ouders. Helaas kan dat in de huidige situatie niet plaatsvinden.

Daarom houden we het Juffenfeest in de jubileumweek, zodat het toch nog feestelijk wordt. De kinderen ontvangen binnenkort een uitnodiging voor het juffenfeest.
 Realisatie: Sybit - Software op Maat