HOME ALGEMENE INFO FORMULIEREN FOTO'S NIEUWSBRIEF INLOGGEN OUDERS

Nieuwsbrief augustus 2020

Thema’s
Vorige week hebben we het thema ‘Oef, wat warm’ afgesloten. Het was ook echt warm in deze periode! We hebben veel met water gespeeld, onder de sproeier gestaan, in de badjes gespetterd, de juffen nat gegooid, maar ook lekker komkommer en waterijsjes gegeten.
In de kring hebben we allerlei activiteiten gedaan. We hebben bij de ijskraam ‘ijsjes’ gekocht en stonden netjes in de rij te wachten op onze beurt. We hebben water in de vriezer gedaan, dat ging bevriezen en dat werd ijs. Het ijs wat uit de vriezer was gehaald ging smelten. We hebben proefjes gedaan met drijven en zinken. Spelenderwijs hebben we weer veel geleerd.

Sinds deze week werken we over het thema ‘Hatsjoe!’ In dit thema gaat het over Puk die erg verkouden is. Hij moet steeds hoesten en niezen. Dat doen we natuurlijk ‘corona-proof’. Puk moet ook naar het consultatiebureau. Daar gaan we kijken hoe lang Puk is en hoe zwaar Puk weegt. Puk krijgt ook een prikje. In dit thema gaan we ook de lichaamsdelen aanwijzen en benoemen. De woordenlijst van het thema ‘Hatsjoe!’ wordt via de mail aan alle ouders gestuurd.
 

Brengen en halen van uw kind(eren)
Sinds de heropening van de kinderopvang op 11 mei maken we gebruik van de tijdsblokken voor het brengen en halen van de kinderen. We moeten dit zo doen zodat we op deze manier zoveel mogelijk ‘filevorming’ tijdens de spitsmomenten kunnen voorkomen. Zo proberen we eventuele besmetting met Corona te voorkomen. We merken echter dat steeds meer ouders zich niet meer aan de tijdsblokken houden! Willen deze ouders weer consequent de eigen tijd in de gaten houden?!
Mocht u in de komende tijd een ander tijdstip wensen voor brengen en halen? Dan kunt u altijd even contact opnemen. We zullen in zo’n geval met u meedenken en kijken naar de mogelijkheden. We weten het wel graag vooraf!

De afgelopen periode waren Dreumeseiland en Bengelweide op woensdag samengevoegd. Vanaf
vorige week zijn alle groepen op woensdag weer gescheiden. De kinderen kunnen dus weer naar de eigen groep worden gebracht.
 

Nieuw zonnezeil
Op 7 juli zijn de boorpalen voor het nieuwe zonnezeil geplaatst. Op 14 augustus hebben de mannen van Shadowart ons nieuwe zonnezeil volledig geïnstalleerd. We hebben nu nog meer schaduw op de speelplaats. Dat is wel zo prettig nu we van de weerdeskundigen horen dat de zomers in Nederland steeds zonniger en warmer worden. Ook op Bengelweide blijft de groepsruimte daardoor wat koeler.


Personeel
Een deel van het personeel gaat nog gefaseerd op vakantie, zodat we voldoende personeel overhouden om de groepen te draaien.
 

Stagiair
Op Bengelweide hebben we een nieuwe stagiair: Hanneke. Zij stelt zich in deze nieuwsbrief aan jullie voor.

Een aantal ouders hebben mij al gezien en kennis gemaakt bij de kindjes op Bengelweide. Bij deze wil ik mij ook voorstellen aan alle ouders. Ik ben Hanneke, 57 jaar, getrouwd met Edward en moeder van drie volwassen dochters. Ook ben ik de trotse oma van vier kleinzoons die alle vier op de opvang van Be CHILD hebben gezeten. Sinds januari 2020 volg ik de opleiding tot Pedagogisch Medewerker bij de L.O.I.
Vanaf 1 augustus loop ik stage bij Be CHILD op Bengelweide.
Om te ontspannen loop ik graag hard, pak ik de racefiets en zing ik in een koor (vanwege Corona nu even niet).
Ik heb het erg naar mijn zin bij Be CHILD, krijg goede begeleiding en heb fijne en leuke collega’s.


Jarige kinderen
In deze periode zijn de volgende kinderen jarig (geweest):
Luuk is op 23 augustus 4 jaar geworden
Fenne is op 24 augustus 3 jaar geworden
Stijn wordt 4 september 2 jaar
Fabian wordt 5 september 1 jaar
Amelia wordt 5 september 2 jaar
Ava wordt 5 september 4 jaar
Manou wordt 6 september 2 jaar
Kai wordt 7 september 4 jaar
Wout wordt 13 september 4 jaar
Vince wordt 15 september 2 jaar
Jazzlyn wordt 16 september 3 jaar
Amina wordt 18 september 2 jaar
Damian wordt 22 september 3 jaar
Stan wordt 28 september 2 jaar
Allemaal van harte gefeliciteerd!


Afscheid van kinderen
We hebben afscheid genomen van Elena, Hanna en Chloé. We wensen Elena veel plezier op de Schatkamer, Hanna veel plezier op de Brandaris en Chloé op de Bron.


Nieuwe kindjes
De volgende kindjes zijn intussen bij Be CHILD gestart:
Manou, Myrthe, Bram, Emma en Lloyd-Harvey. Volgende week start Zuzanne bij ons in de opvang. Welkom en veel plezier bij Be CHILD!
 

Observatielijsten
We hebben (bijna) alle observatielijsten afgenomen. Maar zoals eerder al aangekondigd, kunnen we vanwege de Corona situatie geen 10-minuten gesprekken organiseren. Mochten er bijzonderheden zijn, dan nemen we natuurlijk contact met u op.


Be CHILD 10 jaar: Juffenfeest
In de vorige nieuwsbrief schreven we al dat we vanwege de Corona helaas geen jubileumfeest kunnen houden. Daarom organiseren we in week 36 het jaarlijkse Juffenfeest om samen met de kinderen toch een feestelijk tintje aan het jubileum te geven. Het juffenfeest is van 31 augustus t/m 4 september.
We maken al voorzichtig plannen om dan maar een jubileumfeest te houden bij ons 12 ½ jarig bestaan....
  


Zonnezeil
Datum: 30-08-2020

8 foto's

Bekijk fotoboek =>


Realisatie: Sybit - Software op Maat