HOME ALGEMENE INFO FORMULIEREN FOTO'S NIEUWSBRIEF INLOGGEN OUDERS

Nieuwsbrief januari 2021

2021
We willen iedereen via deze nieuwsbrief nog een heel gelukkig, gezond en liefdevol jaar toe wensen.
Het jaar 2020 was een bijzonder jaar. Door de lockdown hebben we in het voorjaar veel kinderen een lange periode moeten missen. Gelukkig mochten alle kinderen na de meivakantie weer komen. Wat voelde dat weer fijn en wat was het weer gezellig. Half december kregen we onverwacht toch weer een lockdown voor de kinderopvang. We hadden dit niet verwacht, mede omdat de overheid tot kort ervoor zei dat scholen en kinderopvang open zouden blijven. Helaas missen we nu ook weer een deel van onze kindjes.
We mogen ook nog steeds geen ouders ontvangen. We kunnen de ouders dus ook niet uitnodigen voor een 10-minutengesprek. We missen de oudercontacten wel hoor! We hadden een stille hoop om het jaar 2021 weer normaal te kunnen starten, maar helaas laten de maatregelen het niet toe. We zijn heel benieuwd naar de persconferentie van volgende week. De berichten voorspellen een verlenging van de huidige lockdown.
  

Thema’s
De komende weken werken we over het thema ‘Winter’. De kinderen zijn alweer druk bezig met het maken van werkjes en de activiteiten in de kring. Ook leren we natuurlijk weer nieuwe woorden.
 

Personeel
Tamara gaat ons per 31 januari 2021 verlaten. Ze gaat in het bedrijf van haar man werken. Vrijdag 29 januari is haar laatste werkdag bij ons. We willen haar bedanken voor haar inzet en wensen haar veel geluk met de nieuwe uitdaging die ze samen met haar man aangaat.

De zwangerschap van Irene verloopt voorspoedig. Haar zwangerschapsverlof komt steeds dichter bij. Dinsdag 23 februari is voorlopig haar laatste werkdag.

Inmiddels hebben we afscheid genomen van Liza. Haar contracttermijn zit erop.
 

VVE training
Door Covid zijn de VVE trainingen van het personeel steeds verschoven. Aanstaande dinsdag pakken we met een kleine groep de VVE training weer op. Nadia, Melissa, Rukiye en Sigrid hopen in de zomer van 2021 hun VVE certificaat te behalen.

 

Jarige kinderen
In deze periode zijn de volgende kinderen jarig (geweest):
Jilles is op 3 december 1 jaar geworden
Tymon is op 8 december 4 jaar geworden
Elsa is op 21 december 3 jaar geworden
Hayley is op 31 december 2 jaar geworden
Vajèn is op 7 januari 1 jaar geworden
Matz wordt 10 januari 4 jaar
Rosa-Lynn wordt 15 januari 1 jaar
Jurre wordt 24 januari 4 jaar
Lotte wordt 3 februari 2 jaar
Amber wordt 17 februari 3 jaar
Millie wordt 19 februari 1 jaar
Jayda wordt 21 februari 2 jaar
Romy wordt 21 febrauri 2 jaar
Olivia wordt 28 februari 3 jaar

Allemaal van harte gefeliciteerd!
 

Nieuw geplaatste kindjes
Intussen zijn de volgende kindjes bij Be CHILD gestart:
Leyna, Sofie, Benjamin en Liam.
Welkom allemaal en veel plezier bij Be CHILD!


Afscheid van kinderen
Diverse kinderen zijn inmiddels 4 jaar geworden of worden dat deze maand. Deze kleuters zouden na de kerstvakantie op school starten. Door de lockdown hebben we nog geen afscheid van deze kindjes kunnen nemen. We gaan deze kinderen na de lockdown uitnodigen om afscheid te kunnen nemen van de kindjes op de groep en van hun juffen.


Verjaardagen van papa, mama, opa’s en oma’s
Natuurlijk werken we bij Be CHILD graag mee aan een verrassing voor papa, mama, opa en/of oma als deze bijna jarig zijn. We laten de kinderen dan een leuk werkje maken als cadeautje voor de verjaardag. We willen u wel vragen om dit tijdig aan ons door te geven, want we kunnen niet alle verjaardagen onthouden.


Voorleesontbijt
Vanaf woensdag 20 januari t/m dinsdag 26 januari doet Be CHILD mee aan het Nationale Voorleesontbijt. We hebben bewust voor een hele week gekozen, zodat alle kinderen hieraan kunnen deelnemen. De kinderen mogen in hun pyjama naar Be CHILD komen. Graag ook kleding meenemen, want halverwege de ochtend kleden we ons weer aan in ‘gewone kleren’. Op deze dagen begint het voorlezen rond 9.00 (u kunt uw kind gewoon op de normale opvangtijd brengen). De kinderen krijgen tijdens het voorlezen een krentenbolletje of broodje want het heet niet voor niets een voorleesontbijt. De juffen hebben ook een pyjama aan. De kinderen mogen natuurlijk ook thuis ontbijten. In de week van het voorleesontbijt staat het boek ‘Coco kan het!’ centraal.
 

Vandaag is een grote dag
Alle babyvogels gaan voor het eerst vliegen. Alleen Coco durft niet. Wat als ze valt? Of als een kat haar grijpt? Maar als het wél lukt, kan ze samen met haar vriendjes mooie vormen vliegen. Is Coco klaar om haar vleugels uit te slaan?


Namen in kleding/schoenen/eigendommen
Bij een aantal kinderen staan de namen al in de jassen en schoenen vermeld! Hartelijk dank, dat is heel fijn!!! Toch zijn er nog veel schoenen en jassen zonder naam. Willen jullie alsnog de naam in de jassen en schoenen zetten?


Reservekleding
We hebben helaas nog niet van alle kinderen een reservesetje kleding ontvangen.
Het is fijn als de kinderen 1 reserve setje kleren hebben, daarnaast een romper of een setje
ondergoed en sokken.
Willen jullie ook de reserve kleding van Be CHILD weer mee terug nemen? We missen nog wat rompertjes, ondergoed en kleding!

 

Vanuit de Oudercommissie
Rosalie heeft aangegeven in mei 2021 te stoppen met de oudercommissie. Haar termijn zit er bijna op en haar dochter wordt in oktober 4 jaar. Rosalie bedankt voor je inzet voor de OC. We nemen nog officieel afscheid. Inmiddels hebben 2 ouders zich aangemeld. De namen zijn aan de OC doorgegeven.Thema winter 2021
Datum: 09-02-2021

7 foto's

Bekijk fotoboek =>


Realisatie: Sybit - Software op Maat