HOME ALGEMENE INFO FORMULIEREN FOTO'S NIEUWSBRIEF INLOGGEN OUDERS

Nieuwsbrief maart 2021

Het laatste nieuws
Helaas hebben we nog steeds te maken met alle maatregelen omtrent het Coronavirus. Ouders mogen nog niet op de groepen komen. Het contact moet helaas nog beperkt blijven tot een korte overdracht met een mondkapje op de mat. We zouden het graag anders zien, maar we weten ook dat deze maatregelen ervoor zorgen dat we op een veilige manier kunnen werken. We vragen iedereen om hieraan mee te werken.
Er zijn inmiddels verschillende kinderen getest. Ook komt het regelmatig voor dat een leidster klachten heeft, waardoor zij niet ingezet kan worden totdat de uitslag van de test bekend is. Het blijft voor ons een uitdaging om voor continuïteit en voldoende bezetting op de groepen te kunnen zorgen. We kijken, net als iedereen, uit naar de tijd dat alles weer normaal is.


Thema’s
We werken op dit moment over het thema “Lente en Pasen”. De kinderen zijn alweer druk bezig met het maken van werkjes en de activiteiten in de kring. Ook leren we natuurlijk weer nieuwe woorden.
Bij de lente horen ook jonge dieren. Wij hebben puppy’s op bezoek gehad! Wat was dat ontzettend leuk zeg! Vanaf 6 april gaan we werken over het thema “Wat heb je aan vandaag?”.

 

Personeel
Irene is op 17 maart bevallen! Irene en Jeffrey van harte gefeliciteerd met jullie mooie zoon Logan Miles!
De kinderen en juffen hebben van de week al even met videobeeld gebeld met juf Irene en Logan! Irene komt binnenkort bij Be CHILD om Logan te laten zien.

Bianca komt ons team versterken. Ze start komende week bij ons. Ze zal zich in de volgende nieuwsbrief voorstellen.
 

10-minuten gesprekken
Op dit moment zijn wij druk met de observatielijsten van de kinderen van 0 tot 2 jaar.
We mogen helaas nog steeds geen ouders ontvangen. We kunnen ouders dus ook niet uitnodigen voor een 10-minutengesprek. We hadden een stille hoop om het jaar 2021 weer normaal te kunnen starten, maar helaas laten de maatregelen het niet toe.
Wanneer er bijzonderheden worden gesignaleerd, nemen wij contact op met ouders.
 

VVE training
Nadia, Melissa, Rukiye en Sigrid hopen in de zomer van 2021 hun VVE certificaat te behalen. Nu de avondklok verschuift naar 22 uur kunnen we ook de trainingen in de avond weer oppakken.


Vakantie
Een aantal ouders heeft hun vakantie al opgegeven. Bedankt daarvoor. Als u op vakantie gaat, wilt u dit dan aan ons doorgeven. Dan kunnen wij daar in de planning van ons personeel rekening mee houden. Alvast bedankt!


Jarige kinderen
In deze periode zijn de volgende kinderen jarig (geweest):
Levi is op 8 maart 1 jaar geworden
Givano is op 16 maart 1 jaar geworden
Evan is op 23 maart 2 jaar geworden
Twan is op 23 maart 2 jaar geworden
Elaine is op 24 maart 4 jaar geworden
Hannah is op 27 maart 2 jaar geworden
Lianne wordt 29 maart 4 jaar
Myrthe wordt 3 april 1 jaar
Elise wordt 9 april 4 jaar
Thomas wordt 11 april 3 jaar
Jet wordt 12 april 4 jaar
Benjamin wordt 19 april 1 jaar
Kilian wordt 19 april 3 jaar
Eva wordt 20 april 3 jaar
Lloyd Harvey wordt 26 april 2 jaar

Allemaal van harte gefeliciteerd!
 

Nieuw geplaatste kindjes
Intussen zijn de volgende kindjes bij Be CHILD gestart:
Ylvi, Mason, Sem, Levi, Sarah en Annika.
Welkom allemaal en veel plezier bij Be CHILD!


Afscheid van kinderen
We hebben afscheid genomen van Tymon, Liyam, Jurre, Matz, Elaine en Lianne. Tymon is 4 jaar geworden en gaat naar basisischool ‘de Tamarisk’.
Liyam is 4 jaar geworden en gaat naar basisschoool ‘de Wingerd’. Jurre heeft het heel erg naar zijn zin op basisschool ‘de Brandaris’. Elaine is 4 geworden en gaat naar basisschool ‘de Tamarisk’. Ook Lianne heeft afscheid genomen omdat ze bijna jarig is. Ook zij gaat naar basischool ‘de Tamarisk’. We wensen iedereen veel plezier op school.
 

Overgang naar school voor vierjarigen
Als kinderen vier jaar worden komt de overgang naar de basisschool. Voor de kinderen die in de periode rond de meivakantie of na de zomervakantie naar school gaan, kunnen we nog gewoon kinderopvang bieden totdat ze naar school gaan, ook als ze al vier zijn geworden. U heeft dan ook nog recht op de bijdrage van de overheid.


Verjaardagen van papa, mama, opa’s en oma’s
Natuurlijk werken we bij Be CHILD graag mee aan een verrassing voor papa, mama, opa en/of oma als deze bijna jarig zijn. We laten de kinderen dan een leuk werkje maken als cadeautje voor de verjaardag. We willen u wel vragen om dit tijdig aan ons door te geven, want we kunnen niet alle verjaardagen onthouden.


Namen in kleding/schoenen/eigendommen
Het is weer voorjaar! Iedereen krijgt de komende tijd weer nieuwe (zomer- of tussen-) jassen en schoenen. Zouden jullie alles weer kunnen voorzien van namen? Dat maakt het voor ons makkelijker, wanneer we met de kinderen buiten gaan spelen.😉


Reservekleding
We hebben helaas nog niet van alle kinderen een reservesetje kleding ontvangen.
Het is fijn als de kinderen 1 reserve setje kleren hebben, daarnaast een romper of een setje
ondergoed en sokken.
Willen jullie ook de reserve kleding van Be CHILD weer mee terug nemen? We missen nog wat rompertjes, ondergoed en kleding!
 

Teruggave eigen bijdrage door de overheid
Ouders die door de sluiting in de tweede lockdown (16 december t/m 7 februari 2021) recht hebben op een vergoeding, ontvangen een brief van de SVB. De betaaldatum stond eerst op april 2021. Doordat de BSO nog steeds gesloten is schuift de betaaldatum ook op. Zie onderstaande link voor meer informatie:
svb.nl/nl/vergoeding-kinderopvang


Compensatie vanuit Be CHILD
Voor de ouders die recht hebben op compensatie voor het tarief boven het standaard bedrag van € 8,17 in 2020 en € 8,46 in 2021 geldt het volgende. Over de periode van de noodopvang (16 december t/m 7 februari 2021) zal Be CHILD dit bedrag aan betreffende ouders overmaken en hiervoor een credit factuur sturen. We ontvangen bericht vanuit de overheid wanneer de betaling moet plaatsvinden.

 

Koningsspelen
Dinsdag 27 april is het Koningsdag. Die dag zijn wij gesloten. Wij willen de Koningsspelen daarom houden op vrijdag 23 april. De kinderen mogen die dag allemaal iets met oranje aantrekken of meenemen.
Samen maken we er een feestje van met allemaal leuke spelletjes!

 

Vanuit de Oudercommissie
De oudercommissie is uitgebreid met twee nieuwe leden. De moeder van Stijn, Dionne en de moeder van Mats, Leonie zullen zich binnenkort voorstellen.
Realisatie: Sybit - Software op Maat