HOME ALGEMENE INFO FORMULIEREN FOTO'S NIEUWSBRIEF INLOGGEN OUDERS

Nieuwsbrief augustus 2021

Thema’s
We werken op dit moment over het thema:
“Oef, wat warm!”
In de kring hebben we allerlei activiteiten gedaan.
We hebben water in de vriezer gedaan. Het water ging bevriezen en werd ijs. Toen we het ijs uit de vriezer hadden gehaald ging het in een bakje en in onze handjes smelten.
We hebben bij de ijskraam ‘ijsjes’ gekocht en stonden netjes in de rij te wachten op onze beurt. Na de nepijsjes kregen we allemaal een echt ijsje. We hebben heerlijk zitten smullen.
We hebben spulletjes gesopt met een spons. Als we de spons uitknijpen komt er water uit. We hebben de spulletjes ook weer netjes droog gemaakt.
Volgende week gaan we proefjes doen met drijven en zinken. Spelenderwijs leren we weer nieuwe woorden.

 

Personeel
Op woensdag 28 juli hebben we afscheid genomen van Melissa en Sigrid.
Op dinsdag 31 augustus nemen we afscheid van Lisette en Malou. Nadere informatie hierover volgt.
Gelukkig worden de lege plekjes in ons team ook weer opgevuld.
Per 1 juli is Daniëlle begonnen, per 12 juli is Shivanie begonnen en op 26 juli is Tessa bij ons begonnen.
Per 1 september komt Mirjam ons team versterken en op 6 september start Jessica bij ons.
We wensen de nieuwe medewerkers veel werkplezier bij Be CHILD. We hebben nog wel een vacature die we de komende tijd hopen te kunnen vullen.
Daniëlle, Shivanie en Tessa stellen zich hier aan jullie voor.

 

Daniëlle.
Mijn naam is Daniëlle
Ik ben 28 jaar en woon in Lelystad.
Na een aantal jaren met paarden gewerkt te hebben, ben ik sinds februari 2021 als pedagogisch medewerker begonnen.
Per 1 juli 2021 ben ik bij Be CHILD gestart. Ik heb ontzettend veel zin in deze nieuwe uitdaging en ik hoop een leuke tijd tegemoet te gaan.
In mijn vrije tijd ben ik voornamelijk te vinden bij mijn paarden.
 

Shivanie
Mijn naam is Shivanie. Ik kom het het team van kinderdagverblijf Be CHILD versterken. Ik ben 22 jaar. Ik ben woonachtig in Dronten. Ik houd ervan om in mijn vrije tijd te sporten, schilderen, koken en tijd door te brengen met mijn vriendinnen. Ik heb de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker afgerond in 2018. Sindsdien ben ik werkzaam in de kinderopvang. Ik kijk er naar uit om jullie allemaal te leren kennen en mijn kwaliteiten toe te passen op het werk!!


Tessa
Mijn naam is Tessa. Ik ben 19 jaar en woon in Doornspijk. Enkele weken geleden ben ik begonnen als pedagogisch medewerker bij Be Child. Na het afronden van mijn opleiding (gespecialiseerd pedagogisch medewerker), ging ik op zoek naar een nieuwe uitdaging. In september start ik met mijn hbo deeltijd studie ecologische pedagogiek. Via via heb ik te horen gekregen dat Be CHILD op zoek was naar een medewerker. Na een belletje kon ik gelijk op sollicitatie komen. Dit werk kan ik mooi met mijn studie combineren.
Hier sta ik nu. De tot nu toe gewerkte weken voelen niet als werk aan. Ik vind het ontzettend leuk bezig te zijn met de kinderen en dit is volgens mij wederzijds. Motivatie en plezier die ik hier uit haal is niet te omschrijven. Ik ben blij dat ik deel mag uitmaken van Be Child.
Ik hoop op een prettige samenwerking met iedereen!


Juffenfeest
Van 6 t/m 10 september vieren we het juffenfeest bij Be CHILD. We vieren dan alle verjaardagen van de juffen.
De kinderen mogen de hele week verkleed komen. De
uitnodiging zit als bijlage bij deze nieuwsbrief.
 

Namen in kleding en schoenen
Bij een aantal kinderen staan de namen al in de jassen en schoenen vermeld! Hartelijk dank, dat is heel fijn!!!
Toch zijn er nog veel schoenen en jassen zonder naam. Willen jullie alsnog de naam in de jassen en schoenen zetten?
Soms komt er ook een opa, oma of bekende uw kind ophalen. Die weten zelf ook niet altijd welke jas en
schoenen bij uw kind horen. Graag uw medewerking hierin!

 

Kleurplaten
Als papa, mama, opa, of oma jarig is mogen de kinderen een kleurplaat maken. Geven jullie op tijd de datum door aan de medewerkers dan zorgen wij
samen met uw kind voor een leuke attentie voor de jarigen!

 

Verjaardag Kind
Als uw kind zijn/haar verjaardag viert komt er vaak een verjaardag foto op het weblogje. Mochten jullie meer verjaardag foto’s willen van het feestje, dan kunnen jullie ook een camera mee geven. De leidsters maken dan gedurende het feestje een paar foto’s.
Zo beschikken jullie direct over de eigen foto’s van de verjaardag van uw kind.

 

Jarige kinderen
Annika is 1 augustus 3 jaar geworden
Jessie-Lynn is 2 augustus 1 jaar geworden
Femke is 3 augustus 4 jaar geworden
Sian is 10 augustus 4 jaar geworden
Leyna wordt 28 augustus 1 jaar
Stijn wordt 4 september 3 jaar
Amelia wordt 5 september 3 jaar
Manou wordt 6 spetember 3 jaar
Vince wordt 15 september 3 jaar
Liam wordt 16 september 2 jaar
Mason wordt 16 september 2 jaar
Jazzlyn wordt 16 september 4 jaar
Amina wordt 18 september 3 jaar
Damian wordt 22 spetember 4 jaar
Stan wordt 28 september 3 jaar
Allemaal (alvast) van harte gefeliciteerd!

 

Nieuw geplaatste kindjes
Intussen zijn de volgende kindjes bij Be CHILD gestart:
Boris, Adam en Larissa. Welkom allemaal en veel plezier bij Be CHILD!


Afscheid van kinderen
We hebben afscheid genomen van Stef, Fenne, Femke, Laura en Sian. Ze zijn allemaal 4 jaar geworden en gaan naar de basissschool. We wensen Stef en Laura veel plezier op de Wingerd, Fenne veel plezier op de Tamarisk, Sian veel plezier op de Zevensprong en Femke veel plezier op de Zonnewijzer!


Slaapzakken en pyjamabroekjes
Het begint weer wat frisser te worden en vanaf nu slapen de jonge kinderen ook weer met een slaapzak aan en de oudere kinderen met een pyjamabroekje. We hebben een aantal reserve slaapzakken en pyjamabroekjes, maar helaas niet voor alle kinderen.
Willen jullie weer een eigen slaapzak of pyjamabroekje meenemen en in de bak doen? Alvast bedankt!


Reservekleding
Willen jullie de reservekleding van de kinderen in de bakken weer even wisselen? Ongemerkt worden de kinderen groter en zijn ze uit bepaalde maatjes gegroeid! Het is fijn als de kinderen 1 reserve setje kleren hebben en daarnaast een romper of een setje ondergoed.
Willen jullie ook de reserve kleding van Be CHILD weer mee terug nemen? We missen nog wat rompertjes, ondergoed en kleding!


Parkeren
Voor alle nieuwe ouders leggen we hieronder nog even de parkeerregels uit. Graag alléén parkeren op de parkeerplaatsen vóór het pand van Be CHILD en niet naast het pand bij het water. Deze parkeerplaatsen zijn gereserveerd voor het personeel. De auto’s van het personeel kunnen namelijk achter elkaar worden gezet. Dit is niet mogelijk voor ouders die halen en brengen, zonder anderen onnodige wachttijd te bezorgen of de weg naar de parkeerplek voor het personeel te blokkeren.

 

Compensatie vanuit Be CHILD
Voor de ouders die recht hebben op compensatie voor het tarief boven het standaard bedrag van € 8,46 geldt het volgende. Over de periode van de noodopvang (16 december 2020 t/m 7 februari 2021) heeft Be CHILD dit bedrag aan betreffende ouders overgemaakt en hiervoor een credit factuur gemaild.

 

Van de oudercommissie
Even voorstellen: Leonie:
Mijn naam is Leonie Stoker-Penning en samen met Stephan Stoker zijn wij de ouders van Mads. Mads is 2 jaar! Wij zijn 2,5 jaar geleden van Dronten naar Biddinghuizen verhuisd en wonen hier dus nog niet heel lang.
Mads gaat 2 dagen in de week naar Be CHILD, met veel plezier! Nu moeten we het nog even doen met de leuke stukjes van de leidsters, maar als het goed is, gaat Mads natuurlijk ook zelf over zijn dagen vertellen. Omdat ik het belangrijk vind om iets bijte dragen, heb ik mij aangemeld voor de ouder commissie.

Hartelijke groet, Leonie
 


Heien
Datum: 24-12-2021

4 foto's

Bekijk fotoboek =>


Realisatie: Sybit - Software op Maat