HOME ALGEMENE INFO FORMULIEREN FOTO'S NIEUWSBRIEF INLOGGEN OUDERS

Nieuwsbrief oktober 2021

Thema's
We werken op dit moment over het thema “herfst /regen”
We hebben een herfsttafel met blaadjes, kastanjes, eikeltjes, dennenappels, beukennootjes, en ‘nep’-spinnen. We leren weer veel nieuwe woorden. Ook zijn we weer volop aan het knutselen. Deze week is Puk op zoek naar een regenjas en laarzen. Puk moet diverse jassen passen. De ene jas is te groot en de anders jas is te klein. Maar gelukkig is er ook een regenjas en laarzen die goed passen.


Personeel
Mirjam is intussen gestart op Bengelweide. Ze stelt zich hier aan jullie voor.

Hallo allemaal,
Via deze weg wil ik mij even voorstellen. Ik ben Mirjam, 39 jaar en woon in Emmeloord.
Vanaf 1 september werk ik bij Be CHILD. Daarvoor heb ik anderhalf met veel plezier op een kinderdagverblijf in Almere gewerkt. Ik ben 18 jaar werkzaam in de kinderopvang en doe dit elke dag weer met veel plezier. De diversiteit in de ontwikkeling van jonge kinderen en de eigenheid van elk kind maakt dat mijn werk elke dag uitdagend is. Ik heb er in elk geval veel zin in en hoop jullie allemaal persoonlijk te ontmoeten en veel gezellige activiteiten met jullie kindjes te mogen doen.

Groetjes Mirjam
 

Tekorten in de kinderopvang
Vanaf woensdag 29 september is het volop in het nieuws: er zijn grote tekorten in de kinderopvang. Er zijn organisaties die noodgedwongen (tijdelijk) groepen moeten sluiten en/of kinderen naar huis moeten sturen.
Ook bij Be CHILD merken we dat het moeilijk is om aan nieuw personeel te komen. Tot nu toe redden we het nog steeds om alle kindjes op te kunnen vangen, omdat we prioriteit geven aan de opvang van uw kind(eren). Op dit moment zijn we aan het puzzelen met de wachtlijst voor de komende maanden. Ook door het vertrek van Ellen en Bianca ontstaan er weer vacatures. Als jullie nog iemand weten die een baan in de kinderopvang zoekt….. geef het door!
De pedagogisch coaches staan nu alle dagen op de groep. Ook Marion staat nu 5 dagen op de groep. Dit betekent wel dat alle kantoortaken en managementtaken in de avonduren en in het weekend moeten gebeuren. We hopen dan wel op uw begrip als u even moet wachten op antwoord via de mail, want iedereen is erbij gebaat dat de opvang doorgaat!

Jarige kinderen
Daan is op 7 oktober 3 jaar geworden
Jochem is op 9 oktober 2 jaar geworden
Lieke is op 13 oktober 3 jaar geworden
Femm is op 16 oktober 2 jaar geworden
Yarah wordt op 20 oktober 4 jaar
Bo wordt op 21 oktober 4 jaar
Leon wordt op 21 oktober 2 jaar
Julie wordt op 23 oktober 4 jaar
Floris wordt op 28 oktober 4 jaar
Adam wordt 5 november 1 jaar
Ylvi wordt op 12 november 1 jaar
Lara wordt op 13 november 2 jaar
Philip wordt op 16 november 1 jaar
Levi wordt op 26 november 1 jaar
Tobie wordt 27 november 2 jaar
Rik wordt op 29 november 3 jaar
Allemaal alvast van harte gefeliciteerd!

Nieuw geplaatste kindjes
Intussen zijn de volgende kindjes bij Be CHILD gestart:
Anna, Philip, Saar, Lippe en Rick.
Welkom allemaal en veel plezier bij Be CHILD!

Afscheid van kinderen
We hebben afscheid genomen van Jazzlyn, Damian, Mason en Floris. Mason is verhuisd naar het westen van het land. De anderen zijn 4 jaar geworden en gaan naar de basissschool. We wensen Jazzlyn veel plezier op de Wingerd, Damian veel plezier op de Zevensprong en Floris veel plezier op Aan Boord!

Fotograaf
Helaas lukt het ons niet om dit jaar de fotograaf uit te nodigen.

Hand Voet Mond ziekte
Er heerst momenteel de Hand-Voet-Mond ziekte. Ook bij Be CHILD is een aantal kinderen hiermee besmet. Zodra de kenmerken van deze ziekte zich tonen, is de periode van besmettelijkheid voorbij. Hoewel het behoorlijk besmettelijk is, vallen de nadelige gevolgen mee. We geven hieronder korte informatie over de ziekte. Als uw kind zich goed genoeg voelt is er geen reden om uw kind thuis te houden.

Hand-Voet-Mond ziekte in het kort:
• Vooral jonge kinderen tot 10 jaar krijgen deze ziekte
• Er komen vlekjes en blaasje in de mond, op de handen en op de voeten
• Uw kind kan snotterig worden, krijgt misschien keelpijn, kan lichte koorts krijgen en kan hoesten
• Andere mogelijke klachten:
Buikpijn, misselijkheid, geen zin om te eten, overgeven, diarrhee
• Geef uw kind extra te drinken. Geen vruchtensap, want dat geeft pijn in de mond
• Zorg dat uw kind genoeg rust krijgt. Het kan gewoon buiten spelen als het zich goed genoeg voelt
• Geef zo nodig paracetamol conform de bijsluiter
• De ziekte kan door verschillende virussen komen
• Binnen 2 weken gaan de klachten vanzelf over

Sinterklaas
We zijn druk aan het mailen met Sinterklaas voor een bezoekje aan Be CHILD. Zodra we meer weten, laten we het aan jullie weten

Slaapzakken, pyjamabroekjes en reservekleding
Denkt iedereen nog even aan passende reservekleding, een pyjama en/of slaapzak voor de winterperiode voor in de bak van je kind ? Alvast bedankt!

Observatielijsten
Vanaf maandag 25 oktober starten we met het invullen van de observatielijst van de kinderen van 2 t/m 4 jaar. Na de observaties volgen de spreekavonden.

Spreekavonden
Op dinsdag 16 en donderdag 18 november is de spreekavond voor de ouders van de 2-3 jarigen uit Hummeltjesbos en Bengelweide. We hebben momenteel veel kindjes in deze leeftijdscategorie en we hebben de groepen verdeeld over 4 avonden. De spreekavond van Dreumeseiland volgt in december. De uitnodigingen worden per mail verstuurd. Het is niet de bedoeling dat u uw kind(eren) meeneemt naar de spreekavond!
Tijdens de spreekavonden zijn er leden van de oudercommissie aanwezig om u van koffie of thee te voorzien.Realisatie: Sybit - Software op Maat