HOME ALGEMENE INFO FORMULIEREN FOTO'S NIEUWSBRIEF INLOGGEN OUDERS

Nieuwsbrief januari 2022

2022
We willen iedereen via deze nieuwsbrief nog een heel gelukkig, gezond en liefdevol jaar toe wensen.

Thema
We werken op dit moment met het thema ‘Winter’. De eerste werkjes worden alweer door de kinderen gemaakt. Met de kinderen hebben we gekeken welke kleding voor de winter is en welke kleding voor de zomer.

Jarige kinderen
Livianne is op 1 december 2 jaar geworden
Jilles is op 3 december 2 jaar geworden
Elsa is op 21 december 4 jaar geworden
Vajèn is op 7 januari 2 jaar geworden
Sarah wordt op 11 januari 3 jaar
Rosa-Lynn wordt op 15 januari 2 jaar
Lars wordt op 1 februari 1 jaar
Lotte wordt op 3 februari 3 jaar
Naud wordt op 8 februari 1 jaar
Larissa wordt op 13 februari 1 jaar
Amber wordt op 17 februari 4 jaar
Millie wordt op 19 februari 2 jaar
Sara wordt op 20 februari 4 jaar
Jayda wordt op 21 februari 3 jaar
Romy wordt op 21 februari 3 jaar
Olivia wordt op 28 februari 4 jaar
Allemaal (alvast) van harte gefeliciteerd!

Nieuw geplaatste kindjes
Intussen zijn de volgende kindjes bij Be CHILD gestart:
Bailey, Olivier, Hailey, Jake en Roelf-Jan
Welkom allemaal en veel plezier bij Be CHILD!

Afscheid van kinderen
We hebben afscheid genomen van Julie, Bo, Yarah, Elsa en Nova. De eerste vier meisjes zijn 4 jaar geworden en gaan naar de basissschool. We
wensen Julie veel plezier op de Tamarisk en Yarah, Bo en Elsa veel plezier op de Wingerd!
Nova heeft afscheid genomen en gaat nu in Dronten naar de kinderopvang. Een stukje dichterbij huis. Veel plezier Nova!

Personeel
Nadia is helaas alweer enige tijd ziek thuis. Het is nog onbekend wanneer zij weer met re-integreren zal starten.

We mogen ook weer nieuwe collega’s welkom heten in ons team! Met ingang van 6 januari isHendrina bij ons begonnen. Jaleesa zal vanaf 1 februari starten. Beiden zijn afkomstig uit de zorg. Ze zullen op basis van leren en werken bij
Be CHILD starten en volgen een verkorte opleiding tot pedagogisch medewerker. Voor beiden: welkom in ons team!
Hieronder stellen Hendrina en Jaleesa zich aan iedereen voor.

Hendrina:
Mijn naam is Hendrina Jonker. Ik ben 24 jaar en woonachtig in Dronten. Momenteel ben ik bezig met de studie pedagogisch medewerker voor de kinderopvang. Ik vind het een hele leuke studie om te doen. Hiervoor werkte ik in de ouderenzorg, maar mijn passie en liefde voor de kinderen liet me niet los. Vandaar dat ik de opleiding ben gaan doen en nu werkzaam zal zijn bij Be CHILD. Ik hoop op een hele leuke tijd met alle kinderen!

Jaleesa:

Mijn naam is Jaleesa Koers
Ik ben 31 jaar en kom uit Dronten, zelf heb ik een zoontje van 2 jaar. Vanaf februari 2022 kom ik bij Be Child werken als leerling pedagogisch medewerker.

Ik heb vanaf mijn 16de gewerkt in de ouderenzorg, nu zoveel jaar later ben ik klaar voor een nieuwe uitdaging!
Mijn karakter-eigenschappen zijn rustig, zorgzaam, geduldig en enthousiast.
Ik zal op dinsdag en donderdag werkzaam zijn.
Als er nog vragen zijn, stel ze gerust en tot snel!

Jessica werkt alweer een poosje bij Be CHILD. Ze wil zich echter ook nog graag even voorstellen.

Jessica:
Hallo allemaal,
Jullie hebben mij vast wel eens gezien of gesproken, maar via deze weg wil ik mijzelf toch nog even voorstellen aan iedereen.
Mijn naam is Jessica en ik woon in het hart van Elburg. Daar woon ik met veel plezier samen met mijn man en zoontje van bijna 3 jaar.
Ik heb een aantal jaar geleden de opleiding voor pedagogisch medewerker gevolgd, maar helaas nog niet kunnen werken in dit prachtige beroep. Gelukkig was er bij Be CHILD plek en kon ik aan de slag. Ik werk hier al geruime tijd met veel plezier, en ik geniet elke dag van alle gezelligheid en praatjes van de kinderen.
Ik hoop iedereen persoonlijk te zien en veel gezellige en leuke activiteiten te doen samen.
 

Tekorten in de kinderopvang
Vanaf woensdag 29 september is het volop in het nieuws: er zijn grote tekorten in de kinderopvang. Er zijn organisaties die noodgedwongen (tijdelijk) groepen moeten sluiten en/of kinderen naar huis moeten sturen.
Ook bij Be CHILD merken we dat het moeilijk is om aan nieuw personeel te komen. Tot nu toe redden we het nog steeds om alle kindjes op te kunnen vangen, omdat we prioriteit geven aan de opvang van uw kind(eren). Op dit moment zijn we aan het puzzelen met de wachtlijst voor de komende maanden. Als jullie nog iemand weten die een baan in de kinderopvang zoekt….. geef het door!
De pedagogisch coaches staan nu alle dagen op de groep. Ook Marion staat nu 5 dagen op de groep. Dit betekent wel dat alle kantoortaken en managementtaken in de avonduren en in het weekend moeten gebeuren. We hopen dan wel op uw begrip als u even moet wachten op een
antwoord via de mail, want iedereen is erbij gebaat dat de opvang doorgaat!

Voorleesontbijt
Vanaf woensdag 26 januari t/m dinsdag 1 februari doet Be CHILD mee aan het Nationale Voorleesontbijt. We hebben bewust voor een hele week gekozen, zodat alle kinderen hieraan kunnen deelnemen. De kinderen mogen in hun pyjama naar Be CHILD komen. Graag ook kleding meenemen, want halverwege de ochtend kleden we ons weer aan in ‘gewone kleren’. Op deze dagen begint het voorlezen rond 9.00 (u kunt uw kind gewoon op de normale opvangtijd brengen). De kinderen krijgen tijdens het voorlezen een krentenbolletje of broodje want het heet niet voor niets een voorleesontbijt. De juffen hebben ook een pyjama aan. De kinderen mogen natuurlijk ook thuis ontbijten. In de week van het voorleesontbijt staat het boek ‘Maar eerst ving ik een monster!’ centraal.

Tarieven
Na overleg met de oudercommissie en met hun goedkeuring, heeft Be CHILD de tarieven voor het jaar 2022 in onderstaande bedragen gewijzigd:
Uurtarieven:
Reguliere dagopvang: € 8,65
40-weken contract: € 9,25
Flexibele opvang: € 9,25
Verlengde opvang: € 9,25
Let erop op dat u een wijziging in tarieven of opvanguren zelf aan de belastingdienst dient te melden om de eventuele toeslag op de kinderopvang te wijzigen. Het maximale uurtarief wat voor een toeslag in aanmerking komt bedraagt in 2022 € 8,50.

Namen in kleding/schoenen/eigendommen
Bij een aantal kinderen staan de namen al in de jassen en schoenen vermeld! Hartelijk dank, dat is heel fijn!!! Toch zijn er nog veel schoenen en jassen zonder naam. Willen jullie alsnog de naam in de jassen en schoenen zetten?

Slaapzakken, pyjamabroekjes en reservekleding
Denkt iedereen nog even aan passende reservekleding, een pyjama en/of slaapzak voor in de bak van je kind ? Alvast bedankt!

Observatielijsten
De observatielijsten van de 2 tot 4 jarigen zijn in
Bengelweide en Hummeltjesbos afgerond. We starten in januari met de 2 tot 4 jarigen van Dreumeseiland. Maar zoals eerder al aangekondigd, kunnen we vanwege de Corona situatie geen 10-minuten gesprekken organiseren. Mochten er bijzonderheden zijn, dan nemen we natuurlijk contact met u op.

Kleurplaten
Als papa, mama, opa, of oma jarig is mogen de kinderen een kleurplaat maken. Geven jullie op tijd de datum door aan de medewerkers dan zorgen wij samen met uw kind voor een leuke attentie voor de jarigen!

Vanuit de Oudercommissie
Alinda gaat stoppen bij de OC. We willen Alinda bedanken voor de jaren waarin ze als oudercommissielid haar bijdrage heeft geleverd.
Door het vertrek van Alinda ontstaat er een vacature in de OC. De vacature staat hieronder vermeld:

VACATURE OUDERCOMMISSIELID m/v
Wij zoeken ouders die:
- mee willen praten en beslissen;
- de kwaliteit van Be CHILD positief willen beïnvloeden;
- willen samenwerken met andere ouders in de oudercommissie;
- hun (professionele) deskundigheid willen inzetten voor Be CHILD;
- minimaal twee jaar lid van de oudercommissie willen zijn.

De Wet kinderopvang geeft ouders het recht om met de kinderopvang overleg te voeren op belangrijke beleidsonderwerpen. Oudercommissieleden bespreken o.a. het pedagogisch beleidsplan, de prijs van de opvang, het aanpassen van de openingstijden, de (her)inrichting van de buitenspeelruimte, de omgang van de pedagogisch medewerkers met ouders en hoe er met klachten wordt omgegaan door de organisatie.
De oudercommissie
- overlegt met de directie van Be CHILD;
- adviseert gevraagd en ongevraagd de directie van Be CHILD;
- onderhoudt contacten met andere ouders;
- bevordert de betrokkenheid van ouders bij Be CHILD, bijvoorbeeld door ouderavonden mee te helpen organiseren;
- is het aanspreekpunt voor ouders met klachten en informeert hen zo nodig over de klachtenprocedure.

Wil je met ons meepraten en meebeslissen, meld je dan vóór 1 februari a.s. aan bij de OC of bij Marion. Voor meer informatie kun je ook terecht bij Dionne, Joyce, Stefanie, Leonie, Alinda of Marion.

Mail adres van de oudercommissie
De oudercommissie heeft een eigen mailadres.
bechildoc@gmail.com

Beleid met eten bij Be CHILD
We willen voor de volledigheid nog even de spelregels aanhalen voor het eten bij Be CHILD. Als uw kind gebruikt maakt van vroege opvang tussen 07.00 en 07.30, dan mag het ontbijt worden meegegeven, zodat uw kind bij Be CHILD kan eten. Brengt u uw kind vanaf 07.30, dan gaan wij ervan uit dat uw kind al ontbeten heeft.
Het geven van warm eten aan het eind van de middag doet Be CHILD tot een leeftijd van 2 jaar. Dit eten dient u zelf mee te geven. Boven de leeftijd van 2 jaar verwachten wij dat uw kind thuis bij de avondmaaltijd kan mee-eten.
Mocht uw kind gebruik maken van verlengde opvang tussen 18.00 en 18.30, dan kan uw kind de meegebrachte warme maaltijd bij Be CHILD eten en geldt de bovengrens van 2 jaar niet.

Aantal weblogjes per week
Omdat het bij sommige ouders nog niet duidelijk is, geven we hier nog even aan hoe het werkt met de weblogjes.
Als uw kind één tot twee dagen per week opvang heeft, maken we één weblog per week. Komt uw kind drie dagen of meer, dan maken we twee weblogjes per week.

Foto’s van verjaardagen
Ouders vragen ons regelmatig om foto’s op te sturen die we tijdens de verjaardag van een kind maken. We hebben geconstateerd dat dit ons (te) veel tijd kost. Daarom hebben we in maart 2020 het volgende besloten. Als u foto’s van de verjaardag van uw kind wil hebben, kunt u een fototoestel bij ons afgeven om daarmee foto’s te nemen. Zo beschikt u direct over de eigen foto’s van de verjaardag van uw kind. We vragen om uw begrip.


Bloktijden met brengen en halen
Helaas moeten we er weer op wijzen: Ouders, houdt u zich aan uw bloktijden voor het brengen en halen van uw kind(eren)?
Iedereen weet dat we genoodzaakt zijn om te voorkomen dat er veel mensen tegelijk bij Be CHILD zijn. Daarom hebben we de zogenaamde bloktijden ingesteld om drukte rond de kinderopvang te vermijden. U heeft daarbij zelf uw voorkeur kunnen aangeven voor een bloktijd. We merken dat bepaalde ouders hun eigen bloktijd niet meer nauwgezet volgen.
Hierdoor dreigt de situatie te ontstaan dat er op bepaalde momenten onverwacht (te) veel mensen tegelijk naar Be CHILD komen. Dit willen we niet en dit mogen we ook niet van de GGD!
Als uw situatie verandert, ook al is dit tijdelijk, neem dan contact met ons op. Het is vaak mogelijk om een nieuwe tijd af te spreken. Maar we willen wél graag overleg.
We rekenen op uw medewerking!
 


Thema Winter: Puk wordt warm aangekleed


Realisatie: Sybit - Software op Maat