HOME ALGEMENE INFO FORMULIEREN FOTO'S NIEUWSBRIEF INLOGGEN OUDERS

Nieuwsbrief februari 2022

Thema
Afgelopen weken hebben we gewerkt over het thema Valentijn en Knuffels. Via de mail hebben alle ouders een prachtige foto van hun Valentijn mogen ontvangen.
In de kring hebben we gekeken naar alle knuffels.
We keken naar de volgende dingen:
Hoe zit jouw knuffel eruit? Welke kleur is jouw knuffel? Heeft jouw knuffel een staart?
We hebben Puk omgekleed in zijn pyjama, zijn tanden gepoetst en naar bed gebracht met een knuffel. Toen de wekker ging hebben we Puk ook weer uit bed gehaald. Het waren mooie en leerzame momenten in de kring.
Afgelopen vrijdag hebben we het thema afgesloten. Maandag starten we met het thema Circus. Ook hier staan weer leuke activiteiten op de planning

Jarige kinderen
Sara wordt op 20 februari 4 jaar
Jayda wordt op 21 februari 3 jaar
Romy wordt op 21 februari 3 jaar
Olivia wordt op 28 februari 4 jaar
Mila wordt op 1 maart 2 jaar
Levi wordt op 8 maart 2 jaar
Logan wordt op 17 maart 1 jaar
Evan wordt op 23 maart 3 jaar
Twan wordt op 23 maart 3 jaar
Saar wordt op 24 maart 1 jaar
Hannah wordt op 27 maart 3 jaar
Casper wordt op 31 maart 1 jaar
Allemaal (alvast) van harte gefeliciteerd!

Nieuw geplaatste kindjes
Binnenkort starten de volgende kindjes bij Be CHILD gestart: Esmé, Ruben, Llayton Lawrence, Julian, Niek en Denver.
Welkom allemaal en veel plezier bij Be CHILD!

Afscheid van kinderen
We hebben afscheid genomen van Benjanmin, Amber en Sara. Benjamin is verhuisd. We wensen Benjamin veel plezier in zijn nieuwe woonplaats en op het nieuwe kinderdagverblijf. Amber en Sara zijn 4 jaar geworden en gaan na de voorjaarsvakantie naar de basissschool. We wensen Amber veel plezier op de Wingerd en Sara veel plezier op de Tamarisk!

Personeel
Tessa gaat ons per 1 maart verlaten. Vanaf de zomervakantie werkte Tessa op vrijdag bij ons en
daarnaast nog 2 dagen op school. Op beide plekken kon Tessa haar uren uitbreiden. Tessa
heeft gekozen voor de school, omdat ze dat beter kan combineren met haar studie. Aankomende vrijdag, 25 februari nemen we afscheid van Tessa. Tessa bedankt voor de gezellige tijd en veel succes met je studie!

Ik ben ongelofelijk trots op ons team. Ondanks een groot personeelstekort staat ons team er wel. Met de kinderen wordt gespeeld, geknutseld, gekroeld en ze worden goed en liefdevol verzorgd. Aan de kinderen worden normen en waarden mee gegeven. Als de kinderen dingen doen die niet mogen wordt er duidelijk uitgelegd waarom dat niet mag.
We hebben ook weer een grandioos voorleesontbijt gehad. Er zijn weer nieuwe deurfoto’s gemaakt en natuurlijk ook de Valentijn foto’s. We hebben zo bijna alle ouders weer kunnen verrassen met een mooie, lieve foto van hun Valentijn.
In de afgelopen weken hebben we met elkaar het ziekteverzuim opgevangen en álle groepen draaiend gehouden, want ook wij hadden collega’s met Covid.
Afgelopen vrijdag stond het team ook weer paraat om alle kindjes bij Be CHILD opvang te bieden. Menig school en bedrijf sloot eerder i.v.m. de storm, maar ons team was tot het eind aanwezig om alle kinderen opvang te bieden!
Ondanks alle uitdagingen die er waren hebben we gelukkig nog geen dag een groep hoeven sluiten.
Meiden ik ben super trots op jullie! Jullie zijn kanjers!!!
 

VVE training
Inmiddels zijn Lieke, Daniëlle, Shivanie, Mirjam en Jessica gestart met de VVE training. De VVE training staat voor Voor- en Vroegschoolse Educatie. Met VVE kunnen kinderen die moeite hebben met de Nederlandse taal, de rekenvaardigheden, de motorische vaardigheden en de sociale vaardigheden extra ondersteuning ontvangen. We hebben de eerste twee trainingsavonden erop zitten. De planning is dat de meiden in april 2023 VVE gecertificeerd zijn.
 

De nieuwe COVID-regelgeving
De overheid heeft per 25 februari 2022 diverse regels laten vervallen, zoals de mondkapjes plicht, de 1,5 meter en ook de diverse looproutes. Het wordt wél geadviseerd om een mondkapje in openbare/drukke ruimtes te dragen.
We vinden het heel fijn om weer terug te gaan naar het oude normaal. Maar we willen het graag langzaam afbouwen, voor zowel de kinderen als het personeel.
De basisadviezen omtrent hygiëne (handen wassen, hoesten in elle boog, etc) en testen bij klachten blijven gelden.
Volgende week blijft alles nog hetzelfde.
Vanaf 28 februari vervalt de mondkapjes plicht bij het halen en brengen. Het halen en brengen is nog in de gang en op de afgesproken bloktijden.

Vanaf 7 maart mogen de ouders op de bloktijden de kinderen in de groep brengen. De jassen en schoenen worden in de gang uit gedaan. De bakken staan op tafel klaar en de ouders stoppen de tassen van de kinderen in de bakken. Borstvoeding graag even bij de pedagogisch medewerkers afgeven! Wij brengen de bakken naar de verzorgingsruimte. De ouders dragen zorg dat de hekjes goed dicht zijn. De ouders doen een overdracht aan de pedagogisch medewerker en nemen vervolgens afscheid van hun kind(eren).
Bij het ophalen haalt u uw kind(eren) op de groep op. Er wordt eerst een overdracht gegeven, de tassen worden uit de bak gehaald en en dan mag u uw kind(eren) mee nemen naar de gang voor de jassen en schoenen. Ook hier weer goed letten op het sluiten van de hekjes.
Blijf niet te lang op de groep en in de gang om onnodige drukte te voorkomen.

Vanaf 14 maart laten we de bloktijden vervallen en mogen de kinderen tussen 7.30 en 9.00 uur worden gebracht. Het ophalen is dan tussen 16.30 uur en 18.00 uur.
We willen wel graag een overdracht met jullie doen, zodat we zeker weten dat de bijzonderheden van beide kanten zijn doorgegeven.
 

Vacatures bij Be CHILD
Ook bij Be CHILD merken we dat het moeilijk is om aan nieuw personeel te komen. We hebben nog steeds 3 vacatures. Tot nu toe redden we het nog steeds om alle kindjes op te kunnen vangen, omdat we prioriteit geven aan de opvang van uw kind(eren). Op dit moment zijn we aan het puzzelen met de wachtlijst voor de komende maanden. Als jullie nog iemand weten die een baan in de kinderopvang zoekt….. geef het door!
De pedagogisch coaches staan nu alle dagen op de groep. Ook Marion staat nu 5 dagen op de groep. Dit betekent wel dat alle kantoortaken en managementtaken in de avonduren en in het weekend moeten gebeuren. Helaas lukt het mij niet om direct antwoord te geven om alle mails. Ik hoop op jullie begrip.

Namen in kleding/schoenen/eigendommen
Bij een aantal kinderen staan de namen al in de jassen en schoenen vermeld! Hartelijk dank, dat is heel fijn!!! Toch zijn er nog veel schoenen en jassen zonder naam. Willen jullie alsnog de naam in de jassen en schoenen zetten?

Slaapzakken, pyjamabroekjes en reservekleding
Denkt iedereen nog even aan passende reservekleding, een pyjama en/of slaapzak voor in de bak van je kind ? Alvast bedankt!

Kleurplaten
Als papa, mama, opa, of oma jarig is mogen de kinderen een kleurplaat maken. Geven jullie op tijd de datum door aan de medewerkers? Dan zorgen wij samen met uw kind voor een leuke attentie voor de jarigen!

Vanuit de Oudercommissie
Een herhaalde oproep!
Alinda gaat stoppen bij de OC. We willen Alinda bedanken voor de jaren waarin ze als oudercommissielid haar bijdrage heeft geleverd.
Door het vertrek van Alinda ontstaat er een vacature in de OC. De vacature staat hieronder vermeld:

VACATURE OUDERCOMMISSIELID m/v
Wij zoeken ouders die:
- mee willen praten en beslissen;
- de kwaliteit van Be CHILD positief willen beïnvloeden;
- willen samenwerken met andere ouders in de oudercommissie;
- hun (professionele) deskundigheid willen inzetten voor Be CHILD;
- minimaal twee jaar lid van de oudercommissie willen zijn.

De Wet kinderopvang geeft ouders het recht om met de kinderopvang overleg te voeren op belangrijke beleidsonderwerpen. Oudercommissieleden bespreken o.a. het pedagogisch beleidsplan, de prijs van de opvang, het aanpassen van de openingstijden, de (her)inrichting van de buitenspeelruimte, de omgang van de pedagogisch medewerkers met ouders en hoe er met klachten wordt omgegaan door de organisatie.
De oudercommissie
- overlegt met de directie van Be CHILD;
- adviseert gevraagd en ongevraagd de directie van Be CHILD;
- onderhoudt contacten met andere ouders;
- bevordert de betrokkenheid van ouders bij Be CHILD, bijvoorbeeld door ouderavonden mee te helpen organiseren;
- is het aanspreekpunt voor ouders met klachten en informeert hen zo nodig over de klachtenprocedure.

Wil je met ons meepraten en meebeslissen, meld je dan vóór 1 april a.s. aan bij de OC of bij Marion. Voor meer informatie kun je ook terecht
bij Dionne, Joyce, Stefanie, Leonie, Alinda of Marion.

Mail adres van de oudercommissie
De oudercommissie heeft een eigen mailadres.
bechildoc@gmail.comRealisatie: Sybit - Software op Maat